Ekonomi
07 Eki 2020 20:31 Son Güncelleme: 07 Eki 2020 20:31

Doğuş Holding borçlarını erteletmek için bankalarla görüşüyor

Doğuş Holding borçlarını erteletmek için bankalarla görüşüyor. Geçen yıl yapılandırılan borçlarını nakit akışı sıkıntısı nedeniyle ödeme yapmakta zorlanan Ferit Şahenk'in ön görüşme yaptığı belirtildi.

Doğuş Holding borçlarını erteletmek için bankalarla görüşüyor

Geçen yıl yapılandırdığı borçlarını ödemekte zorlanan Doğuş Holding'in, bankalardan erteleme isteğinde bulunduğu bildirildi. Doğuş Holding’in sahibi Ferit Şahenk’in borç veren bankalarla ön görüşmeler yaptığı kaydedildi .

Bloomberg'in haberine göre, şirketin korona virüs salgını nedeniyle nakit akışının ciddi darbe aldığı kaydedilirken bankalara ödeme yapılamayacağını ilettiği de belirtildi. 

İki kaynak, Doğuş Holding’in bankalara ödemelerin yapılamayacağını aktardığını belirtirken, şirket konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Nisan 2019’da 12 bankayla borçlarını altı yıllık bir düzenlemeye yayan ve yatırımlarının büyük kısmını bir süredir gıda ve konaklamaya yönlendiren holding, korona virüs salgınındaki karantina döneminden de ciddi biçimde etkilendi.

Doğuş Holding, borç yapılandırmasında restoranlardan, oteller ve eğlence mekanlarına, marinalardan otomobil distribütörlüğüne bazı varlıklarını ve hisselerini elden çıkarmayı kabul etmişti