Konut Haberleri
19 Ağu 2016 15:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:34

Doğuda terör mağduru vatandaşlara ev teslimi 4 aya kadar başlayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu'da terör sebebiyle evi ve işyeri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen konutların bir kısmının 3-4 aya kadar teslim edileceğini söyledi..

Doğuda terör mağduru vatandaşlara ev teslimi 4 aya kadar başlayacak
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde teröristlerle çıkan çatışmalar sonucunda mağdur olan vatandaşlar için inş edilen evlerden bir kısmının tesliminın 3-4 ay sonra başlayacağını açıkladı.

Terör örgütünün insanların evlerne zarar cverdiğini de vrugulayan Bakan Özhaseki, saldırılar sonucunda bazı evlerin yıkıldığını bazılarının ise hasar gördüğünü bvu sebeple de mağdur olan vatandaşlar için yeni evlri inşa edildiğini, evi işyeri az hasar alan vatandaşların da zararının karşılandığını belirtti.

Bölgedeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini de vurgulayan Bakan Özhaseki, terör örgütü ile yaşanan çatışmalar sırasında hasar gçren evlerini tespitinin yapıldığını ve sayılarının belli olduğunu belirten Bakan Özhaseki, yeri müsait olanlar için dönüşüme başlanacağını, 3 bin civarında ev yapılacağını tahmin ettiğini söyledi.