Konut Haberleri
12 Eyl 2016 18:00 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:39

Doğu ve Güneydoğu'da 4 ayda bin konut yapılacak

Diyarbakır'ın Çölgüzeli ve Üçkuyular mevkisindeki evlerin inşası 4 ayda bitirilecek.

Doğu ve Güneydoğu'da 4 ayda bin konut yapılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın terör olaylarının en yoğun yaşandığı bölgelerde yürüttüğü zarar tespit çalışmalarında konut ve iş yerlerinin içerisinde yer aldığı toplam 50 bin 728 birim incelenirken, bunların yaklaşık 14 bininin ağır hasarlı ve yıkık durumda olduğu tespit edildi.
Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil ilçeleri ile Hakkari'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde yürütülen zarar tespit çalışmalarında ev ve iş yerlerinin içerisinde bulunduğu toplam 50 bin 728 birim incelenirken, bunların yaklaşık 14 bininin ağır hasarlı ve yıkık durumda olduğu belirlendi.

Doğu ve Güneydoğu'da terör nedeniyle yıkılan alanların inşası ve ihyasına yönelik çalışmalara hız veren Bakanlık, terör mağduru illerin yeniden kalkınması ve vatandaşların yaralarını sarmaya yönelik çalışmaları sürüyor. Bölgede toplamda 30 bin konutun yapımının gerçekleştirilerek mağdur vatandaşlara teslim edilmesi planlanıyor.
Diyarbakır'ın Çölgüzeli ve Üçkuyular mevkisinde 2+1 ve 3+1 evlerin yapımına başlayan bakanlık, yaklaşık 4 ay sonra bin kadar konutun teslimini gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şırnak'ın Cizre ilçesinde 3 bin 250 konutun yapılması için çalışmalar başlarken, Silopi'de de bin konutun yapımı planlanıyor.


Koruma amaçlı imar planına uygun olarak özel bir proje çerçevesinde çalışmaların yürütüleceği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise tarihi dokuya uygun ev ve dükkanlar inşa edilecek.
Suriçi'nde dükkanlardan yerlere döşenecek taşlara kadar tüm unsurlar tarihi Diyarbakır'ın izlerini yaşatmaya devam edecek. Ayrıca buradaki esnafa yönelik de faizsiz kredi desteği sağlanacak. Ayrıca Kurşunlu Camisi ve Ermeni Katolik Kilisesi'nin de içerisinde olduğu zarar gören tarihi eserler yeniden yapılandırılacak.
ETİKETLER
#konut #Doğu