Ekonomi
21 Haz 2013 12:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:28

Doğalgazda indirim olmayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarında herhangi bir indirim öngörmediklerini ifade etti

Doğalgazda indirim olmayacak
Uluslararası Ekonomi Forumu’na katılmak için Rusya’nın St.Petersburg kentine giden Bakan Yıldız, Gazprom Başkanı Aleksey Miller’le özel ofisinde bir araya geldi. Miller’le görüşmesinde Türkiye’nin ilerlemesi ve gelişmesi için gerekli birçok projeyi ele aldıklarını ifade eden Yıldız, “Türkiye’nin artan gaz ihtiyacının depolama sistemleriyle ilgili konuların, doğal santralleriyle alakalı bütün işlemlerin enine boyuna konuşulduğu bir toplantı oldu.” dedi.
 
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Enerji Bakanı Ashti Hawrami’nin 2016’da Türkiye’ye doğalgaz sevkiyatının başlayacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Yıldız, Türkiye’nin hedefinin enerji tedarikinde güzergâh sayısını artırmak olduğunu söyledi.
 
Türkiye’nin doğalgaz ihracatını karşılamak için birçok ülkeyle çeşitli anlaşmalar yaptığını hatırlatan Bakan Yıldız, Azerbaycan’la, Libya ile Kolombiya ile, Türkmenistan’la, İran’la geliştirdiği projeler olduğunu kaydetti. Yıldız,  komşu Irak’la beraber yapılacak, geliştirecek çok proje olduğuna inandıklarını sözlerine ekledi.
 
TOKİ Haber