Ekonomi
30 Kas 2012 19:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:13

Doğalgaza zam gelecek mi? Bakan Yıldız açıkladı!

Bakan Taner Yıldız, BOTAŞ'ın kamu santrallerine sattığı doğalgazın fiyatına yaptığı zammın, vatandaşa zam olarak yansıyacağı yorumlarına açıklık getirdi.

Doğalgaza zam gelecek mi? Bakan Yıldız açıkladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, BOTAŞ'ın kamu santrallerine sattığı doğalgazın  fiyatına yaptığı zammın, vatandaşa zam olarak yansıyacağı yorumlarına açıklık getirdi. Bu zammın vatandaşın kullandığı doğalgaz ve elektriğin fiyatlarını etkilemeyeceğini ifade ederek, "Vatandaşlarımız Aralık ayı içinde gerek doğalgazı gerek elektriği Kasım fiyatlarından alacak. Sanayici ve mesken kullanıcılarına herhangi bir fiyat değişikliği yok" dedi.

Taner Yıldız, fiyatları her ay kendi içinde değerlendirdiklerini  belirterek, Aralık içinde dünyadaki petrol fiyatlarının, paritelerin ne olacağına  ilişkin öngörüleri olmasına rağmen, fiyatlarla ilgili şu anda bilgi sahibi  olmadıklarını söyledi. Arz ve talepte herhangi bir değişiklik görünmemesine  rağmen, bölgedeki siyasi istikrarsızlığın ham petrol fiyatlarını etkilediğine  dikkati çeken Yıldız, fiyat değişikliği olmayacağına dair sözlerinin Aralık  ayının sonuna kadarki dönemi kapsadığını ifade etti.