Konut Haberleri
13 Eki 2016 17:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:44

Doğalgaza ve elektriğe çifte indirim müjdesi!

Enerji Bakanı Berat Albayrak, müjdeli bir haber verdi.. Kış kapıya dayandı, elektriğe ve doğalgaza çifte indirim geldi..

Doğalgaza ve elektriğe çifte indirim müjdesi!
Doğalgaz fiyatlarını ay başında yüzde 10 indiren hükümet, yeni müjdeler için kolları sıvadı. Enerji Bakanı Berat Albayrak, önceki gün elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki dönemde yeni bir indirim olacağını müjdeledi.

Çifte indirim müjdesi, büyük sevince yol açtı. Vatandaşlar, "Önümüz kış. Doğalgaz faturalarımız kabaracak. Bu indirim bize nefes aldıracak", "Doğalgaza ay başında da indirim yapılmıştı. Bu yeni indirim ile çifte bayram yapacağız. Üstüne bir de elektrik indirimi ile daha da rahatlayacağız" diyerek mutluluğunu paylaştı.

Türkiye, Rusya doğalgaz ihracat tekeli Gazprom'un daha önce sağlanan yüzde 10.25'lik doğalgaz indirimini fiyatlara yansıtmaması nedeniyle geçen yılın sonunda uluslararası tahkime gitmişti. Rus gazına ilişkin olarak, "Taraflar indirimde mutabık kaldı" diyen Bakan Berat Albayrak, Türkiye'nin tahkim sürecinde Rusya'dan taleplerinin de devam ettiğini söyledi. Önümüzdeki dönemin güzel haberlere gebe olacağını ifade eden Albayrak, "Doğalgaz ve elektrik fiyatlarında indirim üzerinde çalışılıyor. Bizim tek derdimiz var, bu millete çok çalışıp hizmetkar olmak. Bu milletin yaptıkları karşısında bizim daha da çok çalışmamız lazım. Türkiye tarihinde ilk kez kış aylarında doğalgaza indirim yapılmış olacak. 2023 hedeflerini yakalamak için çalışmalarımız gece gündüz devam ediyor" dedi.

Enerji Bakanı Albayrak, Eylül ayının son günlerinde, doğalgaz fiyatlarına 1 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere yüzde 10 indirim uygulanacağını açıklamıştı. İndirimle 2016'nın son 3 aylık döneminde Türkiye'de doğalgaza ödenen toplam fatura 760 milyon TL azalacak. 2017'de ise bu rakam 2.5 milyar TL'yi bulacak. Bir ailenin yıllık ortalama doğalgaz faturası 125 lira düşecek.
.