Konut Haberleri
18 Şub 2016 08:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:04

Doğal afetlerde de kesintisiz iletişim

Cep telefonu ile olan iletişim de artık eskiyi unutun. Turkcell yeni teknolojisi ile afet anında kesintisiz iletişimi sağlayacak.

Doğal afetlerde de kesintisiz iletişim
Eskiden afet durumunda ileitşim kopardı. Afetin olduğu anda otomatik devreye giren sistem, afet bölgesindeki şebeke yoğunluğunu yöneterek optimize edecek. Şebekeyi ses, SMS, BiP, Facebook, Twitter gibi haberleşme kaynaklarına yönlendirip, video ve film izleme gibi işleri askıya alarak yüksek data kullanımını sınırlamayı amaçlayan sistemle, afet sırasında daha çok insanın birbiriyle haberleşebilmesi sağlanacak.


Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, “Tamamen Turkcell mühendisleri tarafından hayata geçirilen Afet Durumu Şebeke Yönetimi projesiyle, Türkiye’nin herhangi bir yerinde olabilecek afet kaynaklı şebeke yoğunlukları 7/24 yönetilerek, şebeke kaynakları hızlı ve doğru şekilde optimize ediliyor, acil durumlarda haberleşmeye imkan tanıyor. Böylece müşterilerimiz afet anında yakınlarıyla kesintisiz iletişim kurarak durumların hakkında bilgi verebiliyor. Ayrıca, olaya müdahale edecek ekipler de birbiriyle rahat bir şekilde haberleşerek koordinasyon sağlayabiliyor” dedi.