Konut Haberleri
13 Tem 2016 11:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:29

Diziler sosyetenin parasına para kattı

Reyting rekorları kıran dizilerin çekildiği yalı ve evler, sosyetenin cebini doldurdu...

Diziler sosyetenin parasına para kattı
Sosyeteye dizi dopingi. İzlenme rekorları kıran dizi ve filmler, yapımcı ve oyuncularına kazandırdığı kadar mekan sahiplerini de ihya ediyor. İstanbul'un çeşitli yerlerinde lüks daireleri, köşkleri hatta yalıları mesken tutan diziler, hem evlere turist çekiyor hem de sahiplerine günde binlerce dolar kazandırabiliyor. Bazı özel evler için bölüm başı ücret dahi isteniyor. Dizilere ev sahipliği yapan mekanlar içinde, 120 yıllık köşkten oda kirası bile 6 bin euroyu bulan saraya kadar pek çok farklı yapı var.

Kimi zaman saray yavrusu köşkler kimi zaman eski bir İstanbul mahallesinde ahşap bir ev senaryolara ev sahipliği yapıyor. Dizi çekimleri için günlük veya aylık olarak kiralanan dayalı döşeli bu mekanların satış değerleri de oldukça yüksek. Edinilen bilgilere göre; Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, Beykoz'da yaklaşık 8 ay önce 12 milyon dolara yalı satın aldı. Kasım 2015'ten bu yana satılık tabelasının durduğu yalının şimdilerde dizilere kiralanması planlanıyor. 650 metrekarelik arazi içinde 500 metrekare oturum alanına sahip olan yalı için istenilen kira tutarı ise aylık 30 bin dolar....

Feryal Gülman'ın Bebek'teki 55 milyon lira değerindeki yalısı ATV'de yayınlanan Kara Para Aşk dizisine ev sahipliği yaptı. Boğaz manzaralı lüks yalıya yapım şirketinin günlük 10 bin lira verdiği söylenmişti. 1753 yapımı Edip Efendi Yalısı da dizi setlerinin gözdesi. Ebru Mengenecioğlu'na ait 75 milyon dolarlık yalı, aylık 50 bin dolara kiralandı.

Dizi ve reklam çekimleri için kiralanan villalarda günlük fiyatlar 8 bin liraya kadar çıkıyor, lüks dairelerde ise 4 bin liraya kadar çıkan rakamlar görmek mümkün. Bazı evler için bölüm başı ücret isteniyor. Bu da 35 bin lirayı buluyor. Dizilerde kullanılan evler genellikle Zekeriyaköy, Beykoz, Çengelköy gibi sakin yerlerden seçiliyor.

Zeynep Bodur Okyay, yatırım için aldığı yalısını satılığa çıkardı. Satılana kadar da dizilere kiralayacak.

SEDA TABAK/Sabah
ETİKETLER
#yalı #dizi