Diyarbakır Havalimanı'nın terminal binası için geri sayım başladı

Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın gerçekleştireceği törenle 28 Mayıs'ta açılacak.

Diyarbakır Havalimanı'nın terminal binası için geri sayım başladı - Sayfa 1

Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın gerçekleştireceği törenle 28 Mayıs'ta açılacak.

15
Diyarbakır Havalimanı'nın terminal binası için geri sayım başladı - Sayfa 2

Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binasını hizmete açacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım’ın, açılış sırasında terörle mücadele konusunda önemli mesajlar vereceği belirtiliyor.

25
Diyarbakır Havalimanı'nın terminal binası için geri sayım başladı - Sayfa 3

Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Adaylığı açıklanır açıklanmaz, ilk iş olarak Diyarbakır’a gitmiş ve terör örgütü PKK bombasıyla 16 köylünün hayatını kaybettiği Tanışık Köyü’ne ziyarette bulunmuştu. Binali Yıldırım, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte, yapımında başrolü oynadıkları Diyarbakır Havalimanı’nın yeni terminal binasının açılışını yapacak.

35
Diyarbakır Havalimanı'nın terminal binası için geri sayım başladı - Sayfa 4

Yeni terminal binasıyla Diyarbakır, yurtdışı seferlerini de gerçekleştirecek. Mevcut terminal, hac dönemi dışında tamamen yurtiçindeki uçuşlara hizmet veriyor ve bugüne kadar yıllık 1.8 milyon yolcu taşınabiliyordu. İki yıl önce yapımına başlanan havalimanının yeni terminal binası için 300 milyon liraya harcandı. Artık havalimanının 5 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet vermesi planlanıyor.

45