Konut Haberleri
11 Nis 2016 09:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

Diyarbakır Havalimanı yurtdışı seferlerine başladı

Diyarbakır Havaalanı'ndan yurt dışı seferleri 10 Nisan Pazar günü gerçekleştirilen Diyarbakır - Erbil seferi ile başladı..

Diyarbakır Havalimanı yurtdışı seferlerine başladı
Başbakam Davutoğlu'nun geçen haftalarda müjdesini vermesiyle başlatılan çalışmanların ardından ve Diyarbakır açısından oldukça önemli olan Erbil seferleri başladı.

Diyarbakır Havalimanı'nda terminal binası ve apronun yetersiz olması sebebiyle bugüne kadar yapılamayan yurtdılşı seferleri yeni terminal binası sayesinde başladı.

6 ay önce hizmete açılan ve 300 milyon liraya mal olan yeni terminal binası ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi de yurtdışına açılmış oldu. Artık Diyarbakır'dan Irak'ın Erbil kentine haftada 3 gün karşılıklı olarak sefer gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Havalimanı'ndan ilk yurt dışı seferi ise THY tarafından gerçekleştirilen Diyarbakır - Erbil seferi oldu.  Uçış öncesi düzenlenen özel törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, hizmete açılan yeni terminal binasının önemine değinirken Vali Hüseyin Aksoy ise uçuşların Erbil ile Diyarbakır'ın yakınlaşmasını sağlayacağını belirtti.

Diyarbakır'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve bazı Avrupa  ülkelerine de uçuş planladıklarını söyleyen Vali Aksoy, bu konuda ön çalışmaların devam ettiğini söyledi.