Konut Haberleri
22 Haz 2017 11:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:15

Dış cephe kaplaması yüzünden 76 can gitti!

Londra Grenfell Tower'da çıkan ve 79 kişinin hayatına mal olan yangında yeni detaylar ortaya çıktı. Guardian Gazetesi binanın 2014-2016 yıllarında 16 defa denetlendiğini ve buna rağmen dış kaplamasında kolay tutuşan bir malzemenin kullanıldığını yazdı.

Dış cephe kaplaması yüzünden 76 can gitti!
Londra'da 14 Haziran'da 120 dairenin bulunduğu Grenfell Tower'da çıkan yangın sonucu 79 kişi hayatını kaybetti. Olay, ülkede büyük bir yankı uyandırırken Guardian Gazetesi'nin bir haberi oldukça dikkat çekti.


Gazete, binanın 2014-16 yılları arasında yaklaşık 10 milyon sterlinlik bir tadilattan geçtiği belirtildi. Binanın bu sürede 16 defa denetlenmesine rağmen dış kaplamasında kolay tutuşan bir malzemenin kullanılmış olduğu da kaydedildi. 


Denetleme çalışmaları, binanın sahibi olan Kensington ve Chelsea Belediyesinden müfettişlerce yapıldı. 
Grenfell Tower sakinlerini temsil eden Belediye Meclisi üyesi İşçi Partili Judith Blakeman, "Bu durum müfettişlerin yeterliliğini sorgulamaya açıyor. Ayrıca müfettişlere denetimler sırasında gerçeğin gösterilip gösterilmediğini de bilmiyoruz" dedi. 


Belediyeden yapılan açıklamda, Grenfell Tower'da evlerini kaybeden ailelere, bölgedeki lüks apartman kompleksinden mobilyalı 68 daire verileceğini açıkladı. Henüz inşaatı devam eden kompleksin tamamlanması için projeye hükümetten para aktarılacak.