Konut Haberleri
30 Mar 2016 10:08 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

Dikkat! Yarın son gün...

Kira geliri olan vatandaşları da kapsayan gelir vergisi beyanında son günler...

Dikkat! Yarın son gün...
Kira geliri olanlar dikkat. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca daha önce 25 Mart olarak belirlenen, 2015 takvim yılına ait yıllık gelir vergisi beyannameleri verme  süresi yarın mesai bitimine kadar uzatılırken, mükelleflerin elektronik ortamda  da beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkün olacak.

Buna göre, kira, ücret, menkul sermaye geliri ile diğer kazanç ve  gelirler için internet üzerinden "hazır beyan" sistemi aracılığıyla beyanname verme süresi de yarın sona erecek.

Maliye Bakanlığınca hazırlanan hazır beyan sistemi ile vatandaşlar  başta kira geliri olmak üzere, ücret, menkul sermaye geliri ile diğer kazanç ve  gelirler için internet üzerinden kendi adlarına hazırlanan beyannamesini  görüntüleyerek, onaylayabilecek veya gerekli değişiklikleri yapabilecek.

Sistemle ilgili alanlardaki vergi hesaplamaları otomatik yapılacak. Hazır beyan sisteminden yurtdışında yaşayan vatandaşlar da yararlanabilecek.

Mükellefler, Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi üzerinden  vergi dairesi şifresi veya güvenlik sorularını cevaplayarak sisteme giriş  yapabilecek.