Konut Haberleri
17 Eyl 2014 09:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:51

Dikkat! İstanbul için kritik uyarı!

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, bu gece ve yarın İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir'de kuvvetli yağış beklendiği bildirildi

Dikkat! İstanbul için kritik uyarı!
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul'da bugün şiddetli yağışlar görülecek. Açıklamaya göre, cuma Sabah saatlerine kadar Marmara Bölgesi ve İstanbul genelinde 20 ila 150 kilogram aralığında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, bu gece yarısından itibaren İstanbul şiddetli yağışların etkisi altına girecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, cuma sabah saatlerine kadar Marmara Bölgesi ve İstanbul genelinde 20 ila 150 kilogram aralığında kuvvetli gök gürültülü sağanak yağması bekleniyor.

Yağışların; Istrancalar, Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy, Sultangazi, Sarıyer, Beykoz, Sultanbeyli, Pendik ve Tuzla ilçelerinde şiddetli, diğer semtlerde ise çok kuvvetli yağacağı, gelecek sistemle hava sıcaklıklarının da 5 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri, meteorolojik tahminler doğrultusunda tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini alıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu gece ve yarın Sabah saatlerinde Kırklareli'nin doğu ilçeleri; İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi. Öte yandan açıklama, 'Yyarın Çarşamba Türkiye'de görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı ile Konya'nın batı ilçeleri), Batı Akdeniz'in iç kesimleri (Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur) ile afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor" denildi.