Konut Haberleri
04 Nis 2016 09:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

Dikkat! Evlenenlere devlet desteği

Evlenenlere ve evini kurmak isteyenlere artık devlet kolaylığı geliyor. Açılan çeyiz hesabı ile 27 yaşını doldurmayan gençler bu destekten faydalanabilecek.

Dikkat! Evlenenlere devlet desteği
Evlenmek ve ev kurmak isteyenlere artık devlet desteği geliyor. Bu destek için gençlerin 16 Nisan'dan itibaren çeyiz hesabı açmaları gerekecek. 

En az 3 yıl hesaba para yatıran ve 27 yaşını doldurmadan evlenenler bu destekten yararlanabilecek.

Destek en çok 5 bin lira olacak. Evlenen çiftlerden kriterleri yerine getiren her bir eş devlet katkısından ayrı ayrı yararlanabilecek. İşte çeyiz hesabının şartları:

*Bankada açılan hesap için çeyiz hesabı sözleşmesi imzalanacak.

* Düzenli aylık ödemelere ilişkin alt sınır 100, üst sınır bin lira. Ödemelerin 3 aylık ödeme planına göre yapılması durumunda aylık alt ve üst sınırların 3 katı tutar geçerli olacak.

* Katılımcı, hesabın açılış tarihinde bir defaya mahsus olmak üzere, üst sınırı aşan bir tutar yatırabilecek. Bu tutar 15 bin lirayı geçemeyecek.

* Katılımcı aylık ödeme planını seçmişse 1 dönem içinde 3 defadan fazla düzenli ödemeyi aksatamayacak. 3 aylık ödeme planında da 1 dönem içinde 1 defadan fazla düzenli ödemenin aksatılmaması şart.

* Bir dönem içinde çeyiz hesabından en fazla 2 defa çekim hakkı tanınacak. Çekim hakkının kullanılması halinde çeyiz hesabında kalan bakiyenin, çeyiz hesabının açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekiyor.

* Düzenli ödeme süresi 36-47 ay olanlar birikim tutarının yüzde 10'u (ödenecek tutar 4 bin lirayı geçmeyecek); 48-59 ay olanlar yüzde 15'i (ödenecek tutar 4 bin 500 lirayı geçmeyecek); 60 ay ve üzeri olanlar yüzde 20'si (ödenecek tutar 5 bin lirayı geemeyecek) kadar katkı alacak.