Gündem
01 Nis 2014 15:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:57

Dikkat! Eviniz bu üç bölgedeyse altında hazine olabilir!

İstanbul’da bu üç bölgede eviniz, arsanız ya da herhangi bir mülkünüz varsa bu haberi dikkatle okuyun. Çünkü tarihi bir hazinenin üzerinde olabilirsiniz.

Dikkat! Eviniz bu üç bölgedeyse altında hazine olabilir!
Avusturyalı tarihçilerin araştırmalarından sonra İstanbul'daki bu üç bölgede emlak fiyatları fırlayacak. Bu araştırmayı yapan Avusturyalı coğrafi araştırma grubunun başındaki isim ise bir Türk. Prof. Dr. Eins Şahin’e göre İstanbul'un eski dönemlerinde M.S. 870-919 yılları arasında gerçekleşen 3 büyük savaştan kalan ganimetler bu bölgelerde.

Antik Atina, Sparta, Pers ve diğer uygarlıkların savaş verdiği bu meydanlar bugün İstanbul’un büyük yerleşkelerinden bazıları. İşte bu araştırmanın sonuçları.

Arsa ve emlak fiyatlarını oynatacak bu araştırmaya göre, İstanbul Bağcılar, Fikirtepe ve Kadıköy'de altın, mücevher gibi kıymetli eşyalar, savaş ganimetleri ve büyük önemi olan tarihi eserler yer alıyor. 2013 Haziran ayından beri İstanbul’da bulunan ekibin yaptığı açıklamaya göre 1 metrelik derinliğe kadar inildi ve bu tarihi bulgulara ait kanıtlar elde edildi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, kimsenin kazıya başlamaması, zira bugün 1 Nisan olduğu konusunda uyarıda bulunuldu.