Konut Haberleri
18 Ağu 2015 12:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:06

Dikkat bu akşam başlıyor! TEM otoyolu...

TEM otoyolunda yapılacak üstyapı çalışmaları nedeniyle, trafiğin İstanbul-Ankara yönünde 2 şeritten sağlanacağı bildirildi.

Dikkat bu akşam başlıyor! TEM otoyolu...
Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, gerçekleştirilecek üstyapı çalışmaları nedeniyle, TEM otoyolu sağ şeritte İstanbul-Ankara yönünde şerit daraltması yapılacağı, trafiğin İstanbul-Ankara yönünde 2 şeritten sağlanacağı ve bugün başlanacak çalışmaların 15 Eylül'de bitirileceği kaydedildi.

Açıklamada, aynı iş kapsamında K1 Kavşağı Dilovası gişeler-Muallimköy viyadüğü arası kuzey yol şerit genişletme çalışmaları nedeniyle, TEM otoyolu Dilovası gişelerden, İstanbul ve Ankara katılım yönlerinin trafiğe kapatılacağı ve bugün başlanan çalışmaların 1 Eylül'de tamamlanacağı belirtildi.

Çalışma süresince sınav günleri, bayram günleri gibi özel günler göz önünde bulundurularak, trafik düzenlemeleri buna göre yapılacağı ifade edilen açıklamada, çalışmalar sırasında geçici trafik işaretlemelerinin yapılacağı, bu nedenle sürücülerin alternatif yolları kullanmaları ve yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları gerektiği bildirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4'üncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün 21 Mart'ta kopan kedi yolunun yeniden imal edilip tamamlandığını belirterek, ana kablo halatlarının çekilmesine eylül ayının ilk haftasında başlanacağını, aralıkta da tabliyelerin yerleştirilmesine geçileceğini bildirdi.

Bilgin, yaptığı açıklamada, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ndeki çalışmalar kapsamında da kuzey ve güney ankraj bölgesindeki blokların ana gövde beton imalatlarının bir süre önce tamamlandığını anımsattı. Köprünün dağıtım ayaklarında ve semerlerinde, kenar ve geçiş ayaklarında beton imalatlarının devam ettiğini anlatan Bilgin, toplam imalatta yüzde 99,5 seviyesine erişildiğini söyledi.