Konut Haberleri
07 Kas 2016 13:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:48

Dikkat! Benzinli araçlar yasaklanıyor

Ekolojik hayata katkı sağlamak ve petrol endüstrisine olan bağımlılıktan kurtulmak için 2025 yılında bütün fosil yakıt kullanan araçların satışını yasaklamak için harekete geçildi...

Dikkat! Benzinli araçlar yasaklanıyor
Norveç hükümetinin meclise sunmak için harekete geçtiği uygulama ile 2025 yılında, ülkedeki tüm fosil yakıt kullanan araçlarının satışıyasaklanacak. Söz konusu önerinin meclista kabul edilmesi halinde ekolojik açıdan büyük bir ilerleme kaydedilirken aynı zamanda Norveç'in bütçesinin büyük bir kısmının ayrıldığı petrol endüstrisine olan bağımlılık ortadan kalkacak.

Dünyada bir ilk olacak uygulamanın  mecliste onay alması halinde, Norveç'te bugün yüzde 24 oranında olan fosilsiz - doğa dostu yakıtlı araçların kullanım oranı yüzde 100'e yükselecek.

Norveç basınında yer alan haberlerin ardından, SpaceX'in Mars'ta Yaşam projesini yöneten ve elektrikli arabalar üreten Tesla Motors'un sahibi Elon Musk, Norveç'in 2025 yılında benzinli araçları yasaklayacağı haberini " Ne harika bir ülke. Gerçekten harikasınız!" ifadeleri ile değerlendirdi.

Öte yandan enerji ihtiyacının yüzde 99'unu hidrolik santrallerden sağlayan Norveç, bugün bile dünyanın ekolojik yaşama en çok katkı sağlayan ülkeleri arasında yer alıyor.