Konut Haberleri
09 Ara 2015 09:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:53

Dikkat! 12 Ocak'tan sonra güvenliğiniz yok!

Microsoft, 12 Ocak 2016 itibariyle Internet Explorer 11'den önceli sürümleri desteklemeyecek. Tarayıcının eski sürümlerini kullanmaya devam eden kullanıcılar güvenlik riskiyle karşı karşıya kalacak.

Dikkat! 12 Ocak'tan sonra güvenliğiniz yok!
Yazılım devi Microsoft, 12 Ocak tarihi itibariyle Internet Explorer 11'den önceki sürümlerin desteklenmeyeceğini duyurdu. Bu tarihten itibaren artık güvenlik yamaları almayacak olan Internet Explorer'ın eski sürümlerini terk etmeme durumunda güvenlik riskiyle karşı karşıya kalmanız söz konusu.

Bir başka deyişle Internet Explorer'ın en son sürümünden önceki sürümleri 12 Ocak 2016'dan sonra kullanmaya devam ederseniz, tarayıcınız yeni ortaya çıkacak açıklara karşı onarılmayacak. Güvenlik yamalarına ek olarak Microsoft, eski IE sürümlerine ücretsiz ve ücretli destek sunmayı da kesecek.

ZDNet tarafından keşfedilen Microsoft hatırlatması, IE11 ve yeni Edge'in önceki sürümlerden daha iyi güvenlik ve performans sunduğunu da söylüyor.

Microsoft, bu konudaki ilk uyarısını Eylül'de yapmış, eski web tarayıcılarının web'i güvenli tutmayı zorlaştırdığını belirtmişti. Firma geçen ay ise kurumsal müşterilerine yönelik bir hatırlatma yapmıştı.

Microsoft'a göre eski web uygulamalarıyla çalışan kurumların endişe etmesine gerek yok çünkü Internet Explorer 11'in Enterprise Mode'u geriye yönelik uyumluluk sunuyor ve Microsoft tarafından tam olarak destekleniyor.