Konut Haberleri
11 Oca 2020 11:39 Son Güncelleme: 11 Oca 2020 12:04

Devletten ev sahipleri ve kiracılara destek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yüzlerce farklı sosyal destek sunuyor. Devlet, evi eski olana tadilat desteği, evi olamayana ise sosyal konut desteği veriyor.

Devletten ev sahipleri ve kiracılara destek

Eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım yapılması ve onarılması için devlet tarafından 25 bin TL'ye kadar ödeme yapılıyor. 

A Haber'de yer alan habere göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından barınma yardımı birçok vatandaşa veriliyor. Bakanlık'ın sunduğu yüzlerce farklı sosyal destek sunuyor. Devlet desteklerini almanın yolları da oldukça kolay. Şartları yerine getirenelere ayrım gözetilmeden ödemeler yapılıyor. Peki, barınma yardımı alma şartları neler? Devletin sosyal yardımları neler? 

SOSYAL KONUT DESTEĞİ

Sosyal güvencesi olmayan, muhtaç durumdaki vatandaşlara T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi aracılığıyla ev yapımını kapsıyor.

Geri ödemeler 1+1 konutlar için ayda 100 TL; 2+1 konutlar için 130 TL olmak üzere 270 ayda tamamlanıyor.

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olan aileler faydalanabiliyor. 

BARINMA YARDIMI NASIL ALINIR?

Oturulamayacak derecede eski bakımsız ve sağlıksız evlerde meydana gelen muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım ve onarımı için ayni veya nakdi olarak yapılıyor. Bu yardım programı ile evlerinin bakımını yapamayacak durumda olan ve kötü şartlarda hayatını idame ettiren vatandaşlar sağlıklı ve sıcak bir yaşam ortamına kavuşuyor.

BARINMA YARDIMI NE KADAR?

İhtiyaca göre 15, 20 ve 25.000 TL'ye kadar destek veriliyor. Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olan aileler faydalanabiliyor.