Ekonomi
11 Tem 2018 11:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:53

Devir teslimde mali disiplin mesajı

Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Berat Albayrak, eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan görevi devraldı.

Devir teslimde mali disiplin mesajı
Albayrak, “Bugün bu makam yarın başka bir makam. Naci Bey burada bizimle. Bir ekibiz biz. Kendisini, yeni makam ve yeni görevlerde bu ülkeye hizmet davasında çok güzel görevlerde göreceğiz” dedi.

DAHİ İYİ ŞEKİLDE DEVAM

Maliye Bakanlığının, Ankara bürokrasisinde, insan kaynakları yetiştirmede önemli bir bakanlık ve okul olduğuna işaret eden Albayrak, mali disiplin mesajı verdi. Böyle bir görevi almanın ağır ve büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Albayrak, “Önceki bakanlarımız çıtayı yüksek noktaya taşıdı, bizler de bu çıtayı daha da yukarıya taşımakla mükellefiz, sorumluyuz. AK Parti iktidarlarının başarısının arkasında en temel unsurlardan bir tanesi olan bütçe ve mali disiplindeki duruşun bundan sonra da aynı şekilde değil, daha da iyi şekilde devam etmesi için çok dinamik, aktif ve enerjik şekilde devam etmesi için gece gündüz demeden hep birlikte sizlerle çalışacağız.” dedi.

AĞBAL HELALLİK İSTEDİ

Makamların gelip geçici olduğuna işaret eden Naci ğbal, “Maliye Bakanlığındaki 30 yıllık görev süremin sonunda, büyük bir huzur içinde Sayın Bakanımıza görevi devrediyorum. 2,5 yıl Maliye Bakanlığı görevini yaptık. Bu süre zarfında ülkenin ileriye gitmesi noktasında güzel işler yaptık” dedi. Albayrak’ın da bu alandaki tecrübe ve vizyonuyla Türkiye ekonomisinin daha da ileriye gitmesi noktasında büyük birikime sahip olduğunu vurgulayan Ağbal, helallik istedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Berat Albayrak, görevi Naci Ağbal’dan devraldı. Albayrak, “Bütçe ve mali disiplindeki duruşun, daha da iyi şekilde, çok dinamik, aktif ve enerjik şekilde devam etmesi için hep birlikte çalışacağız” dedi.