Konut Haberleri
02 Nis 2016 14:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

Devasa projeye devasa yatırım

Mimari harikası olan yapılara bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul'da çalışmalarına başlanan Dünyanın en büyük üçüncü havalimanı, 2018 yılında hizmet vermeye başlayacak...

Devasa projeye devasa yatırım
İstanbul'da bir dev yapıt mimarisi daha hayata geçmek üzere. Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak olan üçüncü havalimanı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 
2018 yılının ilk aylarında bu dev projenin hayata geçmesi bekleniyor. 


Dev proje dev kadroyla yürütülüyor

Her geçen gün terminal binasının ortaya çıktığı hava limanında personel sayısı da artıyor. Projede an itibarıyla 7 gün 24 saat 13 binden fazla kişi çalışıyor. Türkiye'nin her yerinden ve dünyanın 15 ülkesinden işçinin çalıştığı havalimanı inşaatında en çok yabancı personel Vietnam ve Pakistan'dan. Çalışmalar için 2 bini yüksek kapasiteli kamyon olmak üzere 3 bine yakın ağır makine ekipman filosu bulunuyor. Proje bu çalışma sahası ve çalışan sayısı bakımından dünyanın en büyük şantiyelerinden biri olarak gösteriliyor. Dünyanın bütün malzeme satıcılarının geldiği havalimanı şantiyesinde en iyi malzeme en iyi fiyata alınmaya çalışılıyor.

6 milyon euro yatırım

Dev otoparkları, alışveriş merkezleri, otelleri, sosyal ve dini tesisleri ile adeta bir şehir niteliğinde olacak havalimanı için şimdiden dünyanın birçok ülkesinden teklif geliyor. 2,5 yılda 6 milyar euroluk yatırımın yapılacağı Üçüncü Havalimanı terminalinin ilk giriş noktalarında x-ray ve arama kapıları bulunmayacak. Metro, hızlı tren, otobüs gibi ulaşım seçeneklerinin bulunacağı havalimanına D-20 yeni kara yolu bağlantısı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi de araçla ulaşımda katkı verecek.