Konut Haberleri
16 Mar 2016 08:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

Dev projeye yabancıdan tam not

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'de görücüye çıkan Büyükyalı projesi, MIPIM'de de yabancı yatırımcılardan tam not aldı

Dev projeye yabancıdan tam not
Türkiye'de yoğun ilgi gören Büyükyalı projesi Fransa'da yabancıyla buluştu. MIPIM'de görücüye çıkan Büyükyalı İstanbul projesi, Arap ve Avrupalı yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Başkan Akbalık, projenin ana ulaşım hatlarına yakınlığı ve yeni konseptiyle yabancılardan tam not aldığını söyledi
Dünya lansmanını MIPIM'de yapan Büyükyalı İstanbul projesi, yabancılardan tam not aldı. Büyükyalı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık "Her şeye rağmen Türkiye'ye yabancı ilgisi sürüyor. Fuarda Büyükyalı, özellikle Batılı yatırımcılardan büyük ilgi görüyor" dedi. Akbalık fuar boyunca çok sayıda yabancı yatırımcıyla görüştüklerini, tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'ye yabancı ilgisinin sürdüğünü ifade ederek, "Batılılar kadar Arap yatırımcılar da projelerimizle ilgilendi" diye konuştu.

Projeyle ilgili bilgi veren Akbalık, şöyle konuştu: "Projenin konseptini zamansız bir mimari anlayışla, yüksek kalite standartları doğrultusunda tasarladık. Büyükyalı'nın vaat ettiği en önemli avantajlardan biri de ulaşım olanaklarıyla trafikte harcanan zamanı geri kazandırmak." İstanbul'da bugüne kadar verimli kullanılamayan deniz ulaşımının, Büyükyalı'daki deniz shuttle'larıyla aktif hale getirileceğini de belirten Akbalık, "Kazlıçeşme sahil şeridi, mevcut ulaşım altyapısı ve yeni eklenecek projeleriyle İstanbul'un cazibe merkezine dönüşecek. Bütün ulaşım aksının kesiştiği bölge, kentin yeni ve en büyük lokasyonu olma özelliğine sahip. Tüm büyük metropollerde olduğu gibi yaşam, ulaşım yollarının kesiştiği noktalarda gelişir" diye konuştu. Büyükyalı İstanbul Projesi, Marmaray ve Avrasya Tüneli bağlantıları ile 8 şeritli yeni sahil yoluna yakın konumda. Atatürk Havalimanı ile deniz, kara ve raylı sistemi bir arada sunuyor.

Ahmet Akbalık projeyi '4 mahalle, 1 semt' olarak tanımladıklarını belirterek, "İstanbul'a meydanlar, kültür merkezi, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkları, kafe ve restoranları, manavı, pastanesi, okulu ve camisi gibi birçok unsuruyla gerçek mahalle kültürünü yaşatacak bir proje kazandıracağız. Bu 4 mahalleden birinin işletmesini ise burada yaşayanlara gerçek rezidans hizmeti sunacak Amerikalı bir firmaya vermeyi planlıyoruz. Bu firmayla görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.

Projeyle ilgili bilgi veren Chapman Taylor Ülke Direktörü Chris Lanksbury ise Büyükyalı'yı, Marmara Denizi'nin kıyısında farklı yaşam biçimlerinden ilham alarak tasarladıklarını söyledi. Lanksbury, "Projede 'Yeni şehircilik' yaklaşımında olduğu gibi Büyükyalı'nın temelinde de, ortak kullanım alanlarının yer aldığı, özel yaşam alanlarının güvenli bir şekilde ayrıştırıldığı, sokak, meydan, park, bahçe ve avluların bulunduğu, geleneksel ve çağdaş mimarinin buluştuğu bir mekânsal tasarım var" diye konuştu.