Konut Haberleri
20 Mar 2016 17:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

Dev projenin yarısı tamamlandı

Türkiye'nin en büyük içme suyu projesi Melen Barajı'nın yarısı tamamlandı. Dev proje, bu yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Dev projenin yarısı tamamlandı
Dev projede sona geliniyor. Türkiye'nin en büyük içme suyu temin projesi olan, İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Melen Barajı'nın yüzde 53'ü tamamlandı. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, Melen Barajı'nın uzunluğunun 945 metre, temelden yüksekliğinin 124 metre, gövde dolgu hacminin 2 milyon 80 bin metreküp olduğunu belirten Diniz, barajda 694 milyon metreküp suyun depolanacağını kaydetti.

Bu yılın sonunda tamamlanacak

2014 yılında temeli atılan barajın bu yıl sonunda tamamlanması öngörülüyor. 2015 yılında 186 milyon lira kamulaştırma bedeli harcanan barajın 215 milyon liraya mal olmasının planlanıyor. Barajın İstanbul'un geçmişte yaşadığı içme suyu sorununu çözeceğine dikkati çeken Diniz, "İstanbul'un 2071 yılına kadar su ihtiyacını karşılamaya yönelik projelendirilen Melen Barajı tamamlandığında kente yılda 1 milyar 77 milyon metreküp su temin potansiyeli oluşturulacak" dedi.

İki yeni proje geliyor

İstanbul'un, Türkiye'nin her anlamda kilit şehri olduğunu vurgulayan Diniz, "İstanbul için sadece Melen Barajı'nı inşa etmeyeceğiz. Melen Projesi dışında Sungurlu ve Osmangazi barajlarını da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu iki proje de çok önemli tesislerdir. Bu iki barajımız da tamamlandığında yılda 300 milyon metreküp içme suyunu daha İstanbullu vatandaşlarımıza temin edeceğiz" dedi.