Konut Haberleri
15 Eki 2017 17:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:29

Dev projelere ring geliyor!

1915 Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri ile bunların tamamlayıcısı otoyol ve bölünmüş yollarla 'ring' oluşturulacak.

Dev projelere ring geliyor!
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleri ile bunların tamamlayıcısı otoyol ve bölünmüş yollarla, güzergâhındaki insanların, üretim yerleri, hammadde-mamul maddelerine kolay erişimin sağlanması için 'ring' oluşturulacağını açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün, İstanbul trafiğine girilmeden Ege'ye veya Batı Akdeniz'e inilmesini sağlayacağını söyledi. Mevcut durumda zaman, akaryakıt ve karbondioksit salınımı anlamında bir kayıp yaşandığını dile getiren Bakan Arslan, "Halbuki siz, Avrupa'dan girdiğiniz an, Edirne'den, Tekirdağ'dan direkt Çanakkale'ye, oradan Ege'ye, Batı Akdeniz'e kadar inebileceksiniz. Hatta İç Anadolu'nun batısına da gidebileceksiniz çünkü kestirme bir güzergâh. Bu anlamda çok önemli. Bunu ülkelerin ekonomisinin, sanayisinin, endüstrisinin büyümesi anlamında çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.