Konut Haberleri
02 Nis 2017 16:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:05

Dev projelere bir yenisi daha! İncirli-Gayrettepe metrosu geliyor

İstanbul'da hayata geçen dev projelerin ardından ulaşım çalışmaları da her geçen gün artıyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş, yeni projelerle ilgili bilgi verdi...

Dev projelere bir yenisi daha! İncirli-Gayrettepe metrosu geliyor
İstanbul mega projelerle şahlanmaya devam ediyor... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul için gelecek  projeleri açıkladı.

Kadir Topbaş 'İncirli'den E-5 altından Bademli'ye oradan da Gayrettepe'ye gidecek bir metro projesi yapıyoruz' dedi

Unkapanı Köprüsü deniz altına iniyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş:

"Maalesef balıkların yok olduğu gibi kirlenmiş bir Haliç'i Sayın Cumhurbaşkanımız büyük yatırımlar yaparak tertemiz hale getirdi. Biz de İstanbul Boğazından Baltalimanı'ndan tünel açarak Haliç'e su getirdik. Günde Haliç'e 2 bin 265 bin metreküp temiz su giriyor Akıntının çok daha iyi olması için Unkapanı Köprüsü'nü Baliye Caddesinin devamı olarak denizin altına alıyoruz. Unkapanı köprüsü dubalı köprü olmayacak. İhale aşamasına geldik, teklifler alınıyor. Buradan karşıya araçların direk geçişleri sağlanacak" dedi.

İncirli'den Gayrettepe'ye E-5'in altından metro

İstanbullulara metro müjdesi veren Başkan Kadir Topbaş, "Çok önemli olanlardan bir tanesi de İncirli'den gelen E-5 altından gelen bir metro projemiz var. Bademli'ye geliyor, oradan Perpa veya karşı tarafa geçmek üzere Gayrettepe'yle buluşacak. Örnektepe, Perpa o istikametten devam eden metrodan bahsediyorum. Gayrettepe'den sonra Kadıköy'e geçecek. Kasımpaşa'nın Beyoğlu'nun her tarafından metrolarla bağlantıları geliştiriyoruz" diye konuştu.