Konut Haberleri
18 Ağu 2016 09:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:34

Dev projeler inadına daha hızlanacak

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, '15 Temmuz darbe girişimi ve onun arkasındakilerin niyetlerini bildiğimiz için büyük projeleri inadına çok daha hızlı hayata geçirmek zorundayız' dedi..

Dev projeler inadına daha hızlanacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yabancı ülkelerin Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tutumlarını eleştirerek, “Türkiye’yle iş birliği yapmak yerine, hainleri savunur duruma geldiler. Halbuki şunu bilmeleri lazım, Türkiye, demokratik hukuk devleti. Hukuk içinde hainlerle ilgili adalet hangi kararı verecekse, biz zaten onun arkasında duruyoruz” dedi.

AA Editör Masası’nda, darbe girişiminin ardından dev projelerde aksama olmadığını söyleyen Arslan, “Bütün büyük projelerimizi takvimlerimize uygun, hatta mümkünse daha da erken bitirmenin gayreti içindeyiz” diye konuştu.

3. köprü, Osmangazi Köprüsü, 3.  havalimanı, Marmaray, Avrasya, 3. tünel, Bakü-Tiflis-Kars gibi dev projelerin önemine değinen Arslan, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin dünya ticaretinden daha fazla pay almasını ve sözünün geçerliliğini engellemek istediklerinin başından beri farkındayız. 15 Temmuz darbe girişimi ve onun arkasındakilerin niyetlerini bildiğimiz için büyük projeleri inadına çok daha hızlı hayata geçirmek zorundayız ki bu projelerle Türkiye’nin büyümesini hızlandıralım. Bütün büyük projelerimizi, takvimlerimize uygun hatta mümkünse daha da erken bitirmenin gayreti içerisindeyiz. Bu, büyüyen Türkiye’nin 2023 ve sonraki hedeflerine sağlıklı yürümesini getirecek.”


Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi dahil hiçbir şeyin, İstanbul 3. Havalimanı Projesi'ni etkilemediğini belirterek, "İstanbul 3. Havalimanı ile ilgili herhangi bir finans sıkıntısının olmadığını, olmayacağını, insanlarımız bilsin. 3. Havalimanı planladığımız ve öngördüğümüz gibi gidiyor. İnşallah 2018'in ilk çeyreğinde 90 milyon yolcuya hitap eden ilk etabını açacağız." dedi.

Bakan Arslan, “büyük projeler silsilesini taçlandıracak proje” olarak nitelendirdiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 26 Ağustos’ta hizmete gireceğini belirterek, köprü ile İstanbul’un ağır vasıtalardan kaynaklı trafik yükünün şehir merkezinden  çıkacağını söyledi.

Köprünün sözleşmedeki 3 dolar artı KDV’lik geçiş ücretinin uluslararası proje olmasından kaynaklandığını vurgulayan Arslan, geçiş ücretlerinin KDV dahil otomobiller için 9.9 lira, araçlar büyüdükçe aksına bağlı olarak değişecek ücretin kamyonlar için 21.29 lira olacağını belirterek, “Bu sene sonuna kadar geçerli olacak. 1 Ocak’ta ise dolar kuruna bağlı olarak yeniden TL bazında bir rakam belirmiş olacak ve bir  yıl boyunca da o geçerli olacak. Hiçbir şekilde vatandaşın dolarla işi yok”  dedi. Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde OGS ve HGS’nin yanı sıra  köprüye alışmalarını sağlamak için nakit para ile geçişin de bulunacağını, daha  sonraki süreçte nakit geçişin kaldırılacağını bildirdi.

Bakan Arslan,  15 Temmuz darbe girişimi dahil hiçbir şeyin, İstanbul 3. Havalimanı Projesi’ni etkilemediğini belirterek, “İnşallah 2018’in ilk çeyreğinde 90 milyon yolcuya hitap eden ilk etabını açacağız” dedi.

Tarihi Haydarpaşa Tren Garı’nın ülke ve demiryolları için sembolik  değeri olduğunu anlatan Arslan, garın etrafındaki yapılaşmayla ilgili İstanbul  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir dönüşüm projesi çalışmasının devam  ettiğini söyledi. Haydarpaşa Limanı’nın da dahil edileceği çalışmanın İstanbul’a değer katacağını vurgulayan Arslan, “YHT ile İstanbul’a erişip, daha sonra Avrupa yakasına geçmeyi de öngörüyoruz. Özellikle Ayrılıkçeşme’den, Üsküdar’dan denizin  altından Avrupa’ya geçiyoruz. Haydarpaşa Tren Garı, YHT’ler ile İstanbul’a, İstanbullulara ve ülkemize tren garı olarak hizmet vermeye devam edecek” dedi.
ETİKETLER
#3.Havalimanı