Konut Haberleri
11 Eki 2016 13:14 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:44

Dev projeler Avrupa Yakası'nı ihya etti! Bölgedeki evlerin değeri katlandı

İstanbul'da hayata geçirilen mega projeler, konut sektörünü de etkiledi.. .Dev projeler, bazı bölgelerde emlak fiyatlarını arttırdı.. Bu bölgelerde evi olanların gayrimenkulleri ise 3 kat değerlendi..

Dev projeler Avrupa Yakası'nı ihya etti! Bölgedeki evlerin değeri katlandı
İstanbul'da yapılan dev projeler ulaşım açısından kolaylık sağlerken, bölge evlerini de değerlendiriyor.. İstanbul Avrupa Yakası'ndaki yatırımlar, bu bölgelerde ev sahibi olanların evlerini de 3 kat değerlendirdi. 

3. havalimanı, Marmaray, 3. köprü, Kuzey Marmara Otoyolu ve metro yatırımlarıyla birlikte İstanbul'da bazı bölgelerde konut fiyatları ikiye katlandı. Sözcü Gazetesi Avrupa Yakası'nda hem merkezi konumu hem de gelişmeye açık alanları ile ön plana çıkan bölgeleri mercek altına aldı...

Sefaköy-Halkalı-Güneşli
Bir zamanlar sanayi ve medyanın merkez üssü olan Basın Ekspres Yolu, konut, ofis, otel ve AVM projeleriyle yepyeni bir kimliğe bürünüyor. Atatürk Havalimanı, E-5, TEM ve sahil yolunu birleştiren Sefaköy Halkalı - Güneşli hattı, lokasyon avantajını da kullanarak hızlı yükselişini sürdürüyor. İstanbul Stratejik Planı'nda Prestij Hizmet Alanı ve Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölge aksında 30 yeni markalı projede 13 bin konut inşa ediliyor. Basın Ekspres Yolu'nun orta vadede Levent - Maslak hattında uzanan Büyükdere Caddesi'ne alternatif bir merkez olması bekleniyor. Talebin artmasıyla Basın Ekspres Yolu'nu çevreleyen alanlarda 2011 yılında 2 bin lira olan konutların metrekare fiyatı bugün 6 bin 500 liraya çıktı.

Zeytinburnu-Bakırköy-Ataköy Boğaz'a rakip olacak
İstanbul'da son yıllarda lüks projelerin önemli adreslerinden biri olan Zeytinburnu-Bakırköy - Ataköy hattında hayata geçirilen rezidans projeleriyle bölgenin çehresi değişiyor.
Sahil hattının imara açılmasıyla yeni proje gelişim bölgesi haline gelen hatta birbiri ardına lüks projeler yükseliyor. Özelleştirme İdaresi ve  TOKİ  tarafından satılan arazilerde, Emlak Konut ve TOBB'un arsalarında ve özel sektörün kendi mülklerinde yükselecek projeler tamamlandığına yeni bir görünüme kavuşacak bölge, deniz manzarasıyla İstanbul Boğaz'ına rakip olacak. Konut metrekare fiyatlarının 15 ila 25 bin lira seviyesinde değiştiği bölgeye, yabancı yatırımcılar da ilgi gösteriyor.


Bahçeşehir-Ispartakule-Kayaşehir'e ulaşım dopingi
Yavuz Sultan Selim Köprüsü
ve üçüncü havalimanı güzergahında olması nedeniyle ikinci baharını yaşayacak. Havayolu şirketleri, pilot ve hostesler tarafından da tercih edilmesi ön görülüyor. Bölgede yapımı süren 30'un üzerindeki projenin prim performansının önümüzdeki dönemde de sürmesi bekleniyor. Gelecek 10 yılda nüfusunun üç kat artması beklenen bölgede metrekare fiyatları 4 bin 500 liradan başlıyor.

Fiyatlar 3'e katlandı

MASLAK:
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile İstanbul Çevre Yolu'nun hemen yanında gözde bir mevkide yer alıyor. İstanbul'da ofis yatırımlarının gözde adresi olan bölgede artan nitelikli konut ihtiyacı nedeniyle son yıllarda çok sayıda markalı konut projesi hayata geçirildi. Bölgede fiyatlar 2012 yılında 4 bin lira seviyesindeyken bugün 15 bin lirayı gördü. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Atatürk Oto Sanayi Sitesi'ndeki hak sahipleri ile anlaşma sağlanabilirse bölgede yeni konut projeleri yükselecek.

SEYRANTEPE: Fabrikaların taşınması ve kamu arazilerinin satılmasıyla birlikte bölge son birkaç yılda yeni bir görünüme kavuştu. Bölgede konut fiyatları metrekare bazında 18 bin lira seviyesini gördü. Arazi stoğunun azalmasıyla değişimin Ayazağa içlerine doğru kayması bekleniyor. Hali hazırda bölgede, Vadistanbul, Skyland İstanbul, Nidapark Seyrantepe, Nurol Life gibi lüks projelerin yapımı devam ediyor.

KAĞITHANE: İlçe konut, ofis yatırımlarının ve kapsamlı karma projelerinin yükseldiği bir lokasyon konumunda. Nitelikli projelerde konutların metrekare fiyatı 7 bin 500 lira seviyesini gördü. Arsa stokunun sınırlı olması nedeniyle, kentsel dönüşüm projelerinin sayısında artış görülüyor. Özellikle Büyükdere Caddesi'ne yakın bölgelerde tek veya iki bloklu rezidans tipi yapılar yükseliyor. 15'e yalan yeni projenin yer aldığı ilçede markalı konut üreticileri dönüşüm için görüşmelerini sürdürüyor.

Topkapı-Merter-Yenibosna prim hattı oldu
İstanbul'da arsa stokunun önemli ölçüde tükenmesi inşaatçıları şehir merkezinde kentsel dönüşüme yönlendirdi. Küçük çaplı firmalar tek tek binalan yenilerken, büyük ölçekli gayrimenkul şirketleri eski fabrika arazilerinde projeler geliştiriyor. Maslak-Seyrantepe - Kağıthane aksında geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen sanayi alanlarının dönüşümün bir benzeri son dönemde Topkapı - Merter - Ataköy hattında yaşanıyor. Tramvay, metro ve metrobüs gibi toplu taşıma araçları, havaalanına yakınlığıyla markalı konut ve ofis üreticilerinin ilgisini çeken bölgede peş peşe yeni projeler hayata geçiriliyor. Bölgede konut metrekare birim fiyatı 5 bin ile 12 bin lira arasında değişiyor.