Konut Haberleri
09 Ağu 2016 13:10 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:33

Dev proje Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta açılıyor

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında müjde müjde müjde verdi...

Dev proje Yavuz Sultan Selim Köprüsü 26 Ağustos'ta açılıyor
AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 7 Ağustos'ta darbeler devrini açmamak üzere kapattıklarını belirterek, "7 Ağustos'ta 10 milyon vatan evladı meydanlardaydı. 80 ilimizdeki vatandaşımızın da kalbi Yenikapı'da attı" dedi. Yıldırım şöyle devam etti: 

İŞTE TARİH
TOBB bünyesindeki 365 başkanla bir araya geldik, iş dünyasının sorunlarını görüştük. Genelkurmay Başkanlığı'nı ziyaret ettik ve darbe girişiminin izlerini yakından gördük. Lefkoşa'daki demokrasiye destek mitingine telekonferansla katıldık. 15 Temmuz'da yoğun çatışmaların yaşandığı Çengelköy Polis Merkezi'ni ziyaret ettik, kahraman polislerimizle görüştük. Şehit ailelerini ziyaret ettik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son hazırlıklarını yerinde gördük.

26 Ağustos'ta bu muazzam eseri açacağız, Türkiye'nin 2023 hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.Dostlarımız artırıyoruz, artırmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin önünde açılan çok daha büyük yeni kapılar var. Bugün Cumhurbaşkanımızı Rusya'ya gidiyor. Enerjiden ulaşıma bir çok alanda kapsamlı görüşmeler yapılacak. Suriye başta olmak üzere bir çok kritik konu ele alınacak.

15 BİN ÖĞRETMEN 10 BİN POLİS ALINACAK
Öğretmen adaylarımız polis adaylarımız bir müjde veriyorum. Yeni öğretim yılı için 15 bin sözleşmeli öğretmen alınacak. İçişleri Bakanlığımız 10 bin polis alacak.

Büyük yatırımlar artık kaynak sıkıntısı yüzünden gecikmeyecek. kalkınma yönündeki hedefler birer birer gerçekleşeşecek.

BES OTOMATİK OLACAK
Yatırımcının önündeki engelleri bir bir kaldırıyoruz. Tasarrufları arttırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi'ni otomatik hale getiriyoruz. Büyük yatırımlar artık kaynak sıkıntısı yüzünden gecikmeyecek, kalkınma yönündeki hedefler birer birer gerçekleşecek.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız gecikmiş kredi borçlarını yeniden yapılandırıyor. 33 bin kredi ortağının borçlarını 5 yıl vadeye yayıyoruz, icra takibini durduruyoruz. Üreticilerimizin bağduruyetini gidermek için tarım sigortalarının etkinliğini arttırıyoruz, kapsamını genişletiyoruz.

Türkiye Varlık Fonunu kuracağız. Büyük yatırımlar finans sıkıntısı yaşamayacak.