Dev markalar Kovid-19 nedeniyle logo değiştirdi

Koronavirüs salgını nedeniyle fabrikalarda üretime ara veren ve sağlık ekipmanı üretimine soyunan otomotiv sektörü, salgının yayılmaması için büyük önemi olan sosyal mesafe konusunda da farkındalık yaratmaya çalışıyor. Volkswagen, Audi ve Mercedes gibi üreticiler sosyal mesafenin önemine dikkat çekmek için logolarını değiştirirken, bu akıma diğer sektörlerden de katılan markalar oldu.

Dev markalar Kovid-19 nedeniyle logo değiştirdi - Sayfa 1

Koronavirüs salgının en çok vurduğu sektörlerden biri olan otomotiv sektöründe, salgının yayılmasını engellemek için büyük önemi olan sosyal mesafeye yönelik adımlar atılıyor. Bu kapsamda, kamuoyuna sosyal mesafenin korunması mesajı vermeye çalışan markalar logolarını da buna uygun olacak şekilde işin içine katıyor.



14
Dev markalar Kovid-19 nedeniyle logo değiştirdi - Sayfa 2

Bu markalarda Volkswagen, logosunda iç içe geçen ‘V’ ve ‘W’ harflerini birbirinden ayırırken, Alman üretici Audi’de logosunda iç içe geçen dört halkanın arasını açarak sosyal mesafenin önemine vurgu yapıyor.


24
Dev markalar Kovid-19 nedeniyle logo değiştirdi - Sayfa 3

Bir diğer Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz de, logosunda halkanı içinde yer alan yıldızını, halkadan ayırarak kamuoyuna sosyal mesafe mesajı veriyor.


34
Dev markalar Kovid-19 nedeniyle logo değiştirdi - Sayfa 4

Diğer sektörlerde faaliyet gösteren markalar da benzer uygulamalarda bulunuyor. Bunlardan Coca-Cola, logosundaki harflerin arasını açarken, McDonald’s da logosundaki ‘M’ harfini ikiye bölerek konuya dikkat çekiyor.


44