Ekonomi
06 Haz 2016 13:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:24

Dev firmalar binlerce kişiyi işe alacak

İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İSKİF’2016 İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı, 9-11 Haziran 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak...

Dev firmalar binlerce kişiyi işe alacak
İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü tarafından, 9-11 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenecek İSKİF’2016 İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı, Yeşilköy İstanbul Fuar Merkezi’nde başlıyor. Türkiye’nin en büyük insan kaynakları buluşması olacak fuarda üretim kapasiteleri ve binlerce kişilik istihdam güçleri ile Türkiye ekonomisinde etkin rol oynayan dev firmalar bir araya gelecek. Bankacılık, medya, hizmet, perakende, sağlık, inşaat, tekstil, ev tekstili, otomotiv, finans, telekomünikasyon, emlak, havacılık, beyaz eşya, akaryakıt gibi daha onlarca sektörden lider firmalarının yer alacağı İSKİF’2016 Fuarı’nda, ziyaretçiler aracı olmadan ekonominin etkin firmaları ile iş görüşmesi yapabilecek. Tüm firmaların önümüzdeki süreçte ihtiyaç duydukları istihdam açığını kapatmak ve aradıkları niteliklere uygun elemanları bünyelerine katmak üzere katıldıkları fuarda, 3 gün boyunca hızlı bir işe alım süreci yaşanacak. Öğrencilerin, iş arayanların, işini değiştirmek isteyenlerin Türkiye’nin en büyük firmaları ile buluşma fırsatı yakalayacakları fuar süresince gerçekleştirilecek seminerler ve etkinliklerle de iş dünyasının duayen isimleri ziyaretçilerle buluşacak. Live Consulting & Academy Kurucusu Sinan Ergin,  Günaydın Et Kurucu Ortağı Cüneyt Aşan, TİM Onursal Başkanı, Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı gibi önemli isimlerin konuşmacı olarak katılacağı seminerleri ziyaretçiler ücretsiz olarak izleyebilecek.

Bankacılık sektörüne DenizBank ile adım atın
İstihdam açığını önemli oranda azaltmayı hedefleyen ve bu anlamda bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen İSKİF’2016 Fuarı’nın ana sporu olarak DenizBank yer alıyor. Türkiye’de en çok lise mezunu personel çalıştıran banka olarak öne çıkan DenizBank, fuar süresince bankacılık sektöründe çalışmayı arzu eden gençlerin başvurularını değerlendirecek. Bünyesinde Star, Akşam, Güneş Gazeteleri, Platin Dergisi,  Kanal 24,  360 gibi Türkiye’nin önemli medya kuruluşlarını barındıran ES Medya ise fuarın basın sponsoru olarak geniş bir katılımla fuarda yer alacak ve merak eden ziyaretçileri medya sektörü ile tanıştıracak.

Hizmet sektöründe istihdam artacak
Temizlik, güvenlik, cathering gibi hizmetler sunan ve yaklaşık 37 bin çalışanı olan ISS, İSKİF Fuarı’nda en büyük istihdamı yaratmaya hazırlanan firmalardan biri olarak bulunacak. Gelecek dönemde hizmet alanını genişletmeyi planlayan İSS, fuarda toplam çalışan sayısını 60 bine çıkarmayı hedefliyor.
Havacılık sektöründe binlerce kişinin istihdam edilmesini sağlayan TGS Yer Hizmetleri A.Ş de havacılık sektöründe çalışmayı hayal edenlere bu sektörün kapısını açacak, açık pozisyonları için adaylarla görüşecek.

Sanayinin liderleri İSKİF 2016’da
Üretim gücü ve binlerle ifade edilen personel sayıları ile Türkiye ekonomisinin lokomotif firmaları Tüpraş, Opet, Arçelik, Aygaz gibi daha yüzlerce sanayi kuruluşu İSKİF 2016’da iş arayan ya da işini değiştirmek isteyen binlerce ziyaretçiyi stantlarında ağırlayacak ve başvurular arasından aradıkları niteliklere uygun adaylar ile personel sayılarını arttıracak. Türkiye’deki en popüler insan kaynakları sitesi yenibiris.com da Türkiye’nin en büyük insan kaynakları fuarında katılımcılar arasında yer alacak. Milyonlarla ifade edilen CV bankasına sahip olan ve Türkiye’nin en büyük firmalarının açık pozisyonları için eleman bulmalarına destek veren yenibiris.com, fuar süresince yeni adaylar görecek ve aday portföyünü genişletecek.

İŞKUR İstanbul İş Müdürlüğü’nün düzenlediği İSKİF 2016’ya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası ve Dünya Ticaret Merkezi’nin desteği ile gerçekleştirilecek. Türkiye ekonomisinin etkin sektörlerinden tekstilde ihracatın artması için önemli çalışmalar yürüten İTKİB, İTHİB de katılımlarıyla İSKİF’2016 Fuarı’na destek verecek.  
ETİKETLER
#işkur #işkur fuar