AVM
05 Eki 2015 14:37 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:31

Dev AVM'den İBB'ye hisse teklifi...

Belediyeye terk etmesi gereken alanları vermediği gerekçesi ile mayısta otoparkı mühürlenen Marmara Forum, İBB'ye hisse ve arsa teklif etti.

Dev AVM'den İBB'ye hisse teklifi...
 
Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden olan Marmara Forum'la, İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında bir süredir devam eden otopark kavgası protokolle aşılmaya çalışılıyor. Bakırköy'de 105 dönüm arazi üzerinde kurulan Marmara Forum'un bulunduğu alan üzerinde 362 bin metrekarelik inşaat yapıldı.
 
2008 yılında henüz temeli dahi atılmadan imar planına aykırılık nedeniyle mühürlenen Marmara Forum, yapı tatil tutanağı düzenlenmesi üzerine kaçak durumuna düştü. Düzenleme değişikliği yapılarak 2009'da temeli atılan AVM, 2011'de yılında hizmete açıldı. Ancak hizmete açılan AVM'nin imar planlarındaki kullanım haklarıyla ilgili sorunlar oluştu. Buna göre belediyenin kullanımına verilmesi gereken alanların terk edilmeden otopark olarak kullanıldığı ifade edildi. Bunun üzerine mayıs ayında otopark girişlerini belediye araçlarıyla kapatan İBB zabıta ekipleri otoparkı mühürledi. Otoparkla ilgi imar planındaki sıkıntıların giderilmesini isteyen AVM yönetimi, Büyükşehir Belediyesi'ne AVM alanındaki arsalardan hisse teklif etti. Ayrıca, Bakırköy Adliyesi'nin üst tarafında açık otopark olarak kullanılan 16 dönüm araziyi de bedelsiz vermeyi taahhüt etti. Emlak Müdürlüğü, Belediye İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na yazı göndererek, Marmara Forum'da belediyenin kullanımına verilecek kısımlar ile otopark hizmetlerinin yürütülebileceğini bildirdi. Büyükşehir Belediye meclisine sunulan teklif yeniden değerlendirilmek üzere geri gönderildi. 
 
 
Sabah/Zeynel Yaman