Konut Haberleri
21 Eyl 2017 13:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:26

Depremzedelere müjde! Start verildi

TOKİ, Şubat ayında yaşanan 5.3'lük depremle yıkıma uğrayan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde konut yapımına başladı. İlk etapta yapılacak 205 konutun 6 ayda tamamlanması bekleniyor.

Depremzedelere müjde! Start verildi
Çanakkale Ayvacık'ta yaşadıkları depremin yaralarını sarmaya çalışan halka iyi haber TOKİ'den geldi. TOKİ, 6 Şubat'ta ilçede meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören veya yıkılanlar için konut yapımına başladı.

205 HAK SAHİBİ VAR
 
Ayvacık'ın Yukarıköy, Gülpınar, Çamkalabak ve Bektaş köylerinde temeli atılan 106 m2 büyüklüğündeki konutların yapımına başlandı. Depremde en çok hasarın meydana geldiği Yukarköy'de ilk etapta 116 konut, Gülpınar köyünün Kızılkeçili mahallesine 16, Çamkalabak köyüne 53 ve Bektaş köyünde de 20 konut yapılacak.

Depremde evlerinde hasar meydana gelen ve konteyner evlerde kalan bölgedeki vatandaşlardan yeni evler için talep toplandı. Toplanan talepler komisyonda değerlendirildi ve 205 hak sahibi belirlendi. TOKİ tarafından ihale edilen evlerin yapımına depremin en çok etkilediği Yukarköy köyünden başlandı.

6 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

TOKİ, 205 konutu 6 ay içerisinde tamamlayacak ve hak sahiplerine teslim edilecek. Hak sahipleri, ilk 2 yılı ödemesiz, 20 yıl vadeli faizsiz kredi ile yeni evlerine sahip olacak. Evlerin fiyatları ise daha sonra belli olacak.