Güncel
16 Oca 2021 09:00 Son Güncelleme: 16 Oca 2021 11:52

Depremin vurduğu o ilçe için tüm binalara kentsel dönüşüm izni çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar'daki binalar için önemli bir karar aldı. 1999 depreminde en çok hasar gören yerleşim yerlerinden olan Avcılar için 'kentsel dönüşüm' izni çıktı. Daha önce kooperatiflere verilen izinler şimdi usulüne uygun inşa edilmiş tüm binalar için geçerli olacak.

Depremin vurduğu o ilçe için tüm binalara kentsel dönüşüm izni çıktı

İBB Meclisi, Avcılar'da kooperatiflerin ardından usulüne uygun inşa edilen binaların tümünün yenilenebilmesine izin verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin son toplantısında alınan karara göre ruhsatlı olan 4 kattan yüksek binaların yenilenmesinin önü açıldı.

İmar Plan Notu Değişikliği İBB Meclisi Ocak Ayı 2. Oturumu'nda değerlendirildi. Meclisin dünkü toplantısında oy birliği ile alınan kararla daha önce kooperatiflere tanınan çok katlı binalara kentsel dönüşüm kapsamında yenilenme izni verilmesini ön gören hak diğer binalara da verildi. 

Böylece daha önce yapılan ve imar ruhsatı alan 4 katın üzerindeki kooperatifler tarafından yapılanların dışındaki 'Usulüne uygun' olarak ruhsat izni bulunan tüm binaların da kentsel dönüşüm için başvuru yapmalarının önü açılmış oldu.