Konut Haberleri
05 Kas 2020 18:14 Son Güncelleme: 05 Kas 2020 18:24

Deprem sonrası İzmir'de DASK ödemeleri miktarı ne kadar?

Deprem sonrası İzmir'de DASK ödemeleri miktarı ne kadar oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı: 153 Kişiye 6.3 Milyar Lira.

Deprem sonrası İzmir'de DASK ödemeleri miktarı ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir depremi sonrası hasar tespit çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini belirterek hasar tespit çalışmaları tamamlanan konutlarda DASK poliçesi üzerinden ödemelerin başladığını söyledi. 

İzmir'de yaşanan depremin ardından süratle deprem bölgesine hareket eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depremin ardından son durum hakkında özel bilgilendirmelerde bulundu.  İzmir genelinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Kurum tespit çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek 153 kişiye 6,3 milyar liralık DASK ödemesi yapıldığnıı dile getirdi. 

EGE BÖLGESİNDE DASK ORANI YÜZDE 58!

Son rakamları açıklayan Bakan Kurum "Türkiye genelinde 10 milyon olan zorunlu deprem sigortalısının 635 bini İzmir'de.

Ege Bölgesi'ndeki sigorta oranı yüzde 58 seviyelerine ulaşmış durumda. Depremden sonra DASK başvuruları 14 ilden 11 bin 300 hasar ihbarı alınmış durumda. Bu ihbarlardan 10 bin 300'ü İzmir'den geldi" diyerek ödemelerin başladığını söyledi.  DASK poliçesi yaptıran vatandaşlara ödemelerin başladığını belirten Bakan Kurum "En geç bir ay içinde tüm DASK hasarlarının tespitleri yapılıp vatandaşlarımıza ödemeleri yapılmak üzere çalışmalar yoğun şekilde devam etmektedir. Bugün itibarıyla 153 vatandaşımıza 6,3 milyon liralık DASK ödemesi yapılmış, hesaplarına yatırılmıştır. K

oordinasyonun daha hızlı ilerlemesi açısından da hasarın yoğun olduğu Rıza Bey Apartmanı kenarında mobil ofisimizi kuruyor olacağız. Vatandaşlarımız DASK'la ilgili her türlü sorunlarını bu ofise iletebilirler. Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3 bin 924 bağımsız bölümden oluşuyor. 1834 az hasarlı, 251 orta hasarlı binamız var. Bu çerçevede 12 binamızın yıkımlarını tamamladık" dedi.  İzmir depremi sonrasında 8 bin 533 kişinin kurulan deprem çadırlarında kaldığını belirten Bakan Kurum bugüne kadar İzmirli depremzedelere 11 milyon liralık yardım yapıldığını duyurdu.