Güncel
03 Kas 2020 08:29 Son Güncelleme: 03 Kas 2020 09:04

Demre'deki kaçak İngiliz villası için karar verildi

Kamuoyunda büyük tepki çeken Demre'deki kaçak İngiliz villası için karar çıktı. Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Üçağız Yarımadası'nda bir İngiliz'in yaptığı kaçak villa için belediye kararını açıkladı.

Demre'deki kaçak İngiliz villası için karar verildi

Türkiye'nin cennet köşelerinden Kekova'daki kaçak İngiliz villası için Demre Belediyesi kararını açıkladı. Belediye yıkım kararı alırken, 63 bin TL de para cezası kesti. 

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı 'Kekova' olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası'nda 'İngiliz villası' olarak bilenen kaçak yapı için yıkım kararı verildi. 

İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapının yerine inşa edilen denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi'nin iptali üzerine belediye yıkım kararı aldı. Belediye, yapının kayıtlı olduğu şirkete de 63 bin TL'ye yakın para cezası kesti.

Demre'ye bağlı, tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Kekova'nın karşısındaki Üçağız Yarımadası'nda Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi ve 1'inci Derecede Doğal Sit Alanı'nda 'Ziyat Koyu' olarak adlandırılan bölgede 'kaçak yapı' statüsündeki iki katlı yapı, yaklaşık 10 yıl önce bir şirket tarafından satın alındı.

BÜYÜK BÖLÜMÜ TAMAMLANDI

Doğa harikası yarımadada pandemi sürecinde inşa edilen villanın büyük bölümü tamamlandı. Villadan denize inen merdivenler, iskele, denize sıfır oturma, güneşlenme ve şezlong amaçlı kameriye tarzı bir yapı tespit edildi. Adanın uç kısmına yakın bir yerde de yaklaşık 40 panelden oluşan güneş enerjisi sistemi yer aldı. 

ŞİKAYET ÜZERİNE HAREKETE GEÇİLDİ

İngiliz villası ile ilgili olarak dikkat çekenise 'vatandaş şikayeti üzerine harekete geçilmesi'...

Villayla ilgili bazı vatandaşlar Cimer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Demre Belediyesi gibi ilgili kurumlara şikayette bulundu. Şikayet üzerine Demre Belediyesi, Üçağız Limanı karşısındaki yarımadanın güney kısmında sadece deniz yoluyla ulaşılabilen villa inşaatını mühürledi. 

KENDİLERİ YIKMAZSA BİZ YIKACAĞIZ

Hem yıkım kararı hem de para cezası kaçak villanın sahibi olan ilgili şirkete tebliğ edilecek. Tebliğden itibaren İmar Kanunu ilgili maddelerine göre 30 gün içerisinde mülk sahiplerinin yıkımı yapması gerekiyor. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya  “Yasal olarak 30 gün süreleri var, yıkmazlar ise Demre Belediyesi olarak yıkımı biz yapacağız" dedi.