Emlak Konut
14 Haz 2017 18:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:14

Demir krizi 'bugün yarın' çözülüyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, inşaat sektöründe yaşanan demir krizine çözüm olması beklenen vergi indiriminin bugün yarın onaylanacağını açıkladı.

Demir krizi 'bugün yarın' çözülüyor!
Referandum sürecinde askıya alınan konut projelerinin demir üreticilerini ihracata yöneltmesiyle başlayan ve piyasada demir bulunamayacak aşamaya kadar gelen kriz çözülüyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Burundi Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Alain Aime Nyamitwe ile iki ülke arasında tamamlanan Yatırımların Teşviki ve Korunması Anlaşmasının (YKTK) imza törenine katıldı.

Bakan Zeybekci, inşaat demirinde gümrük vergisini yüzde 10'a indirecek Bakanlar Kurulu kararının kısa sürede yürürlüğe gireceğini açıkladı. Zeybekci, kararın bugün yarın onaylacağı ifadesini kullandı.

Ayrıca Merkez Bankası'nın yarın vereceği faiz kararı ile ilgili konuşan Zeybekci, TCMB'nin bugüne kadarki faiz kararlarını son derece isabetli bulduğunu ifade etti.

Zeybekci, "Türkiye OECD, G20 ile kıyasladığımızda gerçekten takdire şayan yüzde 5 büyümeyi yakaladı. Bu yılın ikinci çeyrek büyümesi de yine başarılı gelecek. İhracatın büyümeye katkısı çok olacak" şeklinde konuştu.