Ekonomi
08 Tem 2014 08:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:28

Değeri şimdiden 9 milyon Euro’yu geçti

Ronaldo Messi ve Neymar gibi yıldızların beklenen performansı sergileyemediği Dünya Kupası’na kaleciler damga vurdu. Dünya Kupası’nda sahaya çıkan kalecilerin değeri şimdiden yükseldi.

Değeri şimdiden 9 milyon Euro’yu geçti
Dünya Kupası’nda yıldız oyuncular beklenen performansı sergileyemezken, kupanın kazanları kaleciler oldu. Özellikle Latin Amerika ülkelerinin kalecileri başarılı kurtarışlarıyla bonservis değerlerini de arttırdı. Transfer piyasasının nabzını tutan Alman transfermarket.com’a göre Dünya Kupası’nda birçok ülkenin kalecileri değerlerini arttırmayı başardı. Bu kaleciler arasında en dikkat çeken isim ise Alman Manuel Neuer, Hollanda Tim Krul, Meksikalı Guillermo Ochoa, Amerikalı Tim Howard ve Şilili Claudio Bravo oldu. Alman Manuel Neuer değerini 35 milyon Euro’ya, çıkardı.

2014 Dünya Kupası’nın en sürpriz ismi ise Hollandalı kaleci Tim Krul oldu. 0-0 berabere biten Hollanda-Kosta Rika maçında 120’inci dakikada Cillessen’in yerine kaleye geçen Krul, 2 penaltı kurtararak takımını yarı finale taşıdı. Değerini bir anda 8 milyon Euro’dan 9 milyon Euro’ya çkaran Hollandalı kalecinin 2017 yılına kadar Newcastle United ile sözleşmesi bulunuyor. 26 yaşındaki yıldız oyuncu kulübünden yılda 3.1 milyon Euro para kazanıyor. Şili, Kosta Rika ve Kolombiya’yı çeyrek finale taşıyan kalecileri turnuvada değerini arttıran oyuncuların başında geldi.

Dünyanın en çok kazanan kalecileri
Ilker Casillas Real Madrid  7.5
Manuel Neuer Bayern Münih  7
Gianluigi Buffon Juventus 7
Peter Cech Chelsea   6.2
Wojciech Szczesny Arsenal  6.2
Joe Hart Manchester City  5.6
Hugo Lloris Tottenham  4.6
Davi de Gea Manchester United 4.5
Diego Lopez Real Madrid  3.8