Ekonomi
21 Mayıs 2015 07:44 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:43

Davutoğlu‘ndan büyük müjde! Bedava olacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da teleferik açılışında müjdeyi verdi.

Davutoğlu‘ndan büyük müjde! Bedava olacak!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılışını yaptığı Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nın vatandaşlara ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şentepe Pazar Yeri’nde gerçekleştirilen törenle ’Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’ açılışını yaptı. Davutoğlu, yaptığı konuşmada, “Şu ana kadar 49 miting yaptık. O kadar muhteşem bir kalabalık bizi karşıladı ki bu 50. mitingimiz hayırlı mübarek olsun"

2002 yılında ilk defa iktidarı devraldıklarında Ankara ile diğer iller arasında hava, demir, karayolları ulaşımının bugünkü gibi olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Anadolu Jet ile Ankara’yı bütün illerimize bağladık. Bugün Ankara’dan diğer illerimize seyahat emek isteyenler havayolu ulaşımıyla en kısa sürede seyahat ediyorlar. Havayoluyla Ankara arasındaki yolu çağdaş standartlara getirdik. Şimdi kentsel dönüşümle o mahallelerde yaşayanların hepsi en çağdaş standartlarda konutlara kavuşuyorlar" dedi.

Ankara’nın şimdi Türkiye’deki yüksek hızlı trenlerinin merkez üssü olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, "Ankara, bu anlamda artık sadece Anadolu’nun kalbi değil, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu başkenti değil. Ankara’yı yüksek hızlı trenle tanıştıran kim" diye sordu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:
"Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bütün bu birikim üzerinde şimdi ikinci yarı başlıyor. Şimdi bizim görevimiz ondan aldığımız miras üzerine çok daha ileri hamleleri gerçekleştirip küresel güç olan Türkiye’de ulaşımı devam ettirmek. İstanbul-Ankara 1,5 saate düşecek. Artık öyle bir imkana kavuşacağız ki neredeyse İstanbul’da yaşayıp Ankara’da çalışabilecek. Bunlar Kılıçdaroğlu’nun palavraları değil bunlar AK Parti vizyonu. Kuru söğütten düdük olmaz. Bunlar kuru söğüt gibi eski Türkiye partilerinden hiç kimseye hayır gelmez. Bunlar ittifak yaparlar, AK Parti’yi engellemeye çalışırlar. Bunlara çok güçlü bir ders verecek miyiz? Bu dört yanlışa onların arkasındaki akıl hocalarına bu topraklarda sadece artık millet iradesi geçerli diyecek miyiz? Yeni bir destan yazacak mıyız inşallah? Hızlı tren bağlamında Ankara benim açımdan öylesine önemli bir projeydi ki bir gönül bağıyla Konya’ya bağlandı. Öte yandan karayolunda otoyolda Ankara-İstanbul arasında Bolu Tüneli’nde hiçbir mesafe alınmamıştı biz iktidara gelene kadar. Bolu Tüneli’ni Ferhat gibi millet aşkıyla AK Parti deldi. Yeni Ferhatlar olmaya var mısınız? Aşılmaz dağlar olmaya var mısınız? Söyleyin var mısınız? Daha büyük projelerle yola devam ediyoruz. Ankara’dan İzmir’e otoyol devam ediyor. Ankara, Türkiye’nin kalbi Cumhuriyetimizin başkenti bütün denizlere otoyollarla hızlı tren yollarıyla bağlanacak inşallah."

Bugün devrim mahiyetinde ’metroyla teleferiğin’ birleştirildiğine dikkati çeken Davutoğlu, "Madem siz başlattınız bütün meydan ses versin, ’Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar hem de yalan konuşur, AK Parti yapar. Biz, bu yalanlara, birtakım palavralara milletimizin itibar etmediğini biliriz. O kadar güzel bir proje ki bakın faydası kaç tane? Bir, karayolundaki ulaşımı hiç etkilemiyor. Buradan 13,5 dakikada Yenimahalle metrosuna ineceksiniz. İki, Şentepeliler tepeden inerken Ankara’nın güzelliklerini görecekler. Üç, hiçbir çevre kirliliği olmayacak. Dört, müjde mahiyetinde söylüyorum Şentepeliler, Yenimahalleliler bu teleferik ücretsiz olacak. Hizmet anlayışı bu. Bu hizmet anlayışına destek verecek misiniz? Ankara’da her türlü hayalin ötesine geçerek metroyu teleferikle, teleferiği Şentepe’yle buluşturan AK Parti anlayışına destek verecek misiniz? Buradan ineceksiniz 13,5 dakika, Kızılay’a gidiş 11 dakika, toplam 24,5 dakika. Ankara Türkiye’nin merkezidir" diye konuştu.