Konut Haberleri
04 Kas 2020 09:19 Son Güncelleme: 04 Kas 2020 09:30

DASK ilk kez Türkiye'de tsunami hasar ödemesi yaptı

DASK ilk kez Türkiye'de tsunami hasar ödemesi yaptı. İzmir depreminin merkezi Seferihisar'da gerçekleşen tsunami sonrası ortaya çıkan zararlar nedeniyle DASK ödemeleri başladı.

DASK ilk kez Türkiye'de tsunami hasar ödemesi yaptı

İzmir depremiyle birlikte Türkiye'de bir ilk yaşandı. Seferihisarda meydana gelen tsunami nedeniyle DASK hasar ödemesi yapılacak. İzmir depreminde yıkılan ya da hasar gören binalar için DASK ödemelerine başlandı. 

Dünya gazetesinden Leyla İlhan'ın haberine göre DASK Koordinatörü Erdal Turgut, kurumun ödemeler için dosya onayına başladığını ve dün itibariyle 1,2 milyon liralık ödeme yapıldığını belirtti.

Turgut, 50 bine yakın bina için hasar ödemesi başvurusu beklendiğini kaydetti. Ege Bölgesi’nde 635 bin DASK’lı konutla en fazla Zorunlu Deprem Sigorta’sına sahip olan kent İzmir’de deprem sigortaları ödemeleri başladı.

Ödemeler kapsamında Türkiye’de ilk kez tsunami kaynaklı hasarlar da ödenecek. DASK Koordinatörü Erdal Turgut, DASK’ın İzmir’de 50 dosyanın işlemini onayladığını bildirdi. Dün itibariyle işlem tutarı 1.2 milyon lira olan 10 dosyanın ödemesi yapılığını aktaran Turgut, “Şu an 2 bin 500 dosyanın çalışması yapılıyor ” diye konuştu. Turgut, Türkiye’de tsunami kaynaklı hasarların da ilk kez ödeneceğini belirtti.

Turgut, 1999 yılından bu yana 10 milyon poliçeye ulaşılan Türkiye’de zorunlu deprem sigortalılık oranının yüzde 56 oranında olduğunu belirtti. Zorunlu Deprem Sigortalılık oranının en yüksek iller arasında özellikle deprem geçirmiş illerin yer aldığına dikkat çeken Turgut, “Sigortalılık oranı Bolu, Tekirdağ, Yalova ve Sakarya’da yüzde 80’in üzerinde seyrediyor” dedi.