Konut Haberleri
01 Oca 2018 11:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:37

Dar gelirli vatandaşı ev sahibi yaptıracak sistem

Hükümet dar gelirlileri ev sahibi yapmak için yeni bir sistem hayata geçiriyor.

Dar gelirli vatandaşı ev sahibi yaptıracak sistem
Dar gelirli vatandaşı konut sahibi yapmak adına önemli bir adım atılıyor. Yeni sistem ile hem vatandaşın ev sahibi olması hem de tasaruf yapması planlanıyor.

Hükümet dar gelirlileri ev sahibi yapmak için yeni bir sistem uygulamaya başlıyor. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, dar gelirlilerin tasarruflarıyla konut sahibi olmalarını sağlamaya dönük 'Yapı Tasarruf Sandığı' sistemiyle ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı.

ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI 

Sistem ile dar gelirlilerin para biriktirerek konut sahibi olmaları ve aynı zamanda da bir tasarruf imkanının kolaylaştırılmasının amaçlandığını anlatan Akben, "Çalışmalar hemen hemen tamamlandı. 2018'de bu sistemin faaliyete geçmesini bekliyoruz" dedi.

Sistem ile tüketiciler, belli süre tasarruf yapacak ve bu sandıktan piyasaya göre daha düşük faizli konut kredisi kullanacak. Kredi kullanırken önceden belirlenmiş olan sabit faiz oranıyla işlem sağlanacak. Yapı Tasarruf Sandığı sistemi kapalı havuz sistemi olduğundan dalgalanmalardan etkilenmeyecek. Kredilerini erken ve cezasız kapatabilecek..