Konut Haberleri
10 Şub 2018 11:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:39

Dar gelirli vatandaş ev sahibi oluyor

Devlet dar gelirli vatandaşın ev sahibi olması adına geçtiğimiz yıl da çok önemli projelere imza attı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucu geçen yıl 31 bin 841 dar gelirli ev sahibi oldu.

Dar gelirli vatandaş ev sahibi oluyor
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması adına önemli projelere imza attı. Bakanlık tarafından yürütülen projelerle sadece geçtiğimiz yıl bin 417 konutun teslimi yapıldı. Proje kapsamında ev sahibi olan dar gelirli sayısı ise 31 bini aştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ayrıca dar gelirli ailelerin barınma giderlerinin karşılanması adına da çok önemli projeler yürüttü. 2012 yılından bu yana yapılan projeler kapsamında 95 bin hanenin onarımının yapıldığı açıklandı.

KAYNAKLAR SEFERBER EDİLDİ

Takvim Gazetesi’nin haberine göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dezavantajlı kesimlerin refah seviyesini artırmak için sosyal yardım kaynaklarını seferber ederken, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için başlattığı proje kapsamında da on binlerce dar gelirli ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Geçtiğimiz yıl bin 417 konutun teslimi yapılırken, proje kapsamında 31 bin 841 dar gelirli aile ev sahibi oldu.

95 BİN EVİN ONARIMI YAPILDI

Bakanlık, sosyal konut projesinin yanı sıra dar gelirli ailelerin barınma giderlerini karşılamaya yönelik de destekte bulunuyor. Bu kapsamda 2012 yılından bu yana on binlerce haneye de ev onarımı, kira gideri desteği sağladı. 5 yılda toplamda eski ve oturulamayacak durumda olan 95 bin hanenin onarımı yapılırken, toplamda yaklaşık 450 milyon liralık barınma desteği sağlandı.