Konut Haberleri
01 Ağu 2017 11:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

Dar gelirli hayaline TOKİ'yle kavuşuyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla vatandaşları yeni ve sağlıklı evlerine kavuşturan TOKİ, dar gelirli vatandaşlar için de fırsat sunmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteklediği projelerle dar gelirliler yüzde 10 peşinat ödeyerek ev sahibi olabiliyor.

Dar gelirli hayaline TOKİ'yle kavuşuyor!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için ucuz konut üretiyor.

Yüzde 10 peşinatla ev fırsatı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOKİ'nin ürettiği konutların yüzde 10 peşinatla, uzun vade (10, 15, 20 yıl) ve düşük taksitlerle konut alıcılarına kira öder gibi ödeme imkânıyla sunulduğunu belirterek, kullanım hakkı veya kiralama şeklinde bir konut edindirme biçimi düşünmediklerini dile getirdi.

Tapusu olmayana müjde

Yasaya göre dar gelirliye tahsis edilecek konut ve iş yerleri, borçlandırma suretiyle verilebiliyor. Önümüzdeki dönemde bu uygulamanın riskli bölgede oturan ancak tapusu olmayan vatandaşlar için uygulanması da planlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yılda en az 500 bin bağımsız birimin yıkılıp kentsel dönüşüme girmesini hedefliyor.