Konut Haberleri
28 Şub 2021 07:59 Son Güncelleme: 28 Şub 2021 08:07

DAP Yapı'dan Lisbon Garden Hills projesi! Hem sağlıklı ev hem AB vatandaşlığı

DAP Yapı İstanbul Çekmeköy'deki Ormanköy projesindeki sağlıklı ev konseptini Avrupa’ya taşıdı. Portekiz’in başkenti Lizbon’da ‘sağlıklı ev’ konseptiyle yükselecek olan Lisbon Garden Hills konut projesinde ön talep süreci başladı. Fiyatların 500 bin Euro’dan başladığı projeden daire alanlar AB vatandaşlık hakkı da kazanıyor.

DAP Yapı'dan Lisbon Garden Hills projesi! Hem sağlıklı ev hem AB vatandaşlığı

DAP Yapı, Lisbon Garden Hills konut projesini ‘sağlıklı ev’ konseptiyle hayata geçiriyor. İstanbul Çekmeköy'de ‘sağlıklı ev’ konseptiyle inşa edilen Ormanköy’deki tecrübesini Avrupa’ya taşıyan DAP Yapı, Lisbon Garden Hills’de ön talep sürecini başlattı. Fiyatların 500 bin Euro’dan başladığı projeden konut alanlar AB vatandaşlık hakkı da elde ediyor.

ORMANKÖY TECRÜBESİ İLE AVRUPA'DA

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Çekmeköy’deki Ormanköy projesinin tanıtımını yaparken, koronavirüs süreciyle birlikte konut kriterlerindeki değişimi 'Sağlıklı Ev Kriterleri' ile özetlemişti. Değişimin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada yaşandığını dile getiren Ziya Yılmaz şöyle devam etmişti: “Bana göre artık yüksek katlı bina devri kapandı. Pandemi süreciyle birlikte artık insanlar az katlı, geniş balkonlu, teraslı ve mümkünse bahçeli evlerde yaşamak istiyor. Bu durum rakamlara da yansıyor. Örneğin, Türkiye genelindeki son verilere bakıldığında balkonlu, teraslı ve bahçeli konutlara talebin yüzde 228 civarında arttığını görüyoruz”

DAP Yapı, doktorlardan oluşan bir 'Sağlık Kurulu' ile 58 bin kişiden görüş alarak yeni projelendirdiği Ormanköy’deki tecrübesini Portekiz’in başkenti Lizbon’a taşıyor.  DAP Yapı’nın Avrupa’daki ilk yatırımı olma özelliğini de taşıyan Lisbon Garden Hill projesi 8 bin metrekare arazi üzerinde yükselecek. 5 katlı yatay mimariye sahip olan projede 50 adet 2+1, 12 adet 1+1, üzere toplamda 62 daire yer alıyor.

BAHÇELİ, TERASLI, GENİŞ BALKONLU

Lisbon Garden Hill sağlıklı ev konseptinde asansör olmasına rağmen merdivenle çıkabilecek yükseklikte az katlı binalardan oluşuyor. Kimi konutların bahçesi bulunuyor. Bahçesi olmayan konutlarda teras, terası olmayanlarda ise mutlaka geniş balkon yer alıyor. Her dairenin havalandırma sistemi koronavirüs nedeniyle sağlık kriterlerine uygun tasarlandığı için ortak havalandırma sistemi yer almıyor.

AB VATANDAŞLIĞI ELDE EDİLİYOR

Lisbon Garden Hills, proje alıcılarına Avrupa Birliği vatandaşı olma şansı da sunuyor. ‘Golden Visa’ avantajının sunulduğu satış sonrası alıcılara aileleri ile birlikte süresiz oturma hakkı tanınıyor. Bu hakka sahip olmak için ise yılda sadece 1 hafta Portekiz’de bulunma şartı yeterli oluyor. Konut sahipliliğinin 5 yılı dolmasının ardından ise Avrupa Birliği vatandaşı olma hakkı elde ediliyor.


AVANTAJLARI BOL PROJE

5 katlı yatay mimariye sahip projede, yarım oda ve tam oda büyüklüğünde teraslar bulunuyor. Lisbon Garden Hills manzaralı terasları, balkonları ve bahçeleriyle sessiz bir yaşam vadederken konut alanlar süresiz oturum hakkı, vizesiz seyahat ayrıcalığı, çifte vatandaşlık, Avrupa Birliği vatandaşlık hakkı, sağlık eğitim gibi kamu hizmetleri ve çalışma hakkı, çifte vergilendirmeden muafiyet olanakları kazanıyor.

SUÇ ORANI EN DÜŞÜK BAŞKENT

Avrupa’da suç oranı en düşük, en güvenli başkent olarak tanınan Lizbon’da yılın 300 günü güneşli hava hakim. Lisbon Garden Hills, Circular'a 2 dakika, Eixo Norte-Sul' 3 dakika, Cidade Üniversitesi'ne 6 dakika, Lizbon Havaalanı’na 7 dakika, Campo Grande'ye 8 dakika, Benfica'ya 8 dakika, Monsanto'ya 11 dakika uzaklıkta yer alıyor.