Röportaj
04 Mar 2018 08:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:41

Daha güçlü bir Sinpaş

Sinpaş GYO Genel Müdürü Gacemer, Emlakeki.com Genel Yayın Yönetmeni Denizhan Erkoç'a çok özel açıklamalarda bulundu.

Daha güçlü bir Sinpaş
SİNPAŞ GYO ve Sinpaş Yapı’nın birleşme kararının ardından inşaat sektöründe yoluna daha sağlam adımlarla devam eden Sinpaş, 2018’den oldukça umutlu. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 2017 hedeflerinin yüzde 100’ünü tutturduklarını belirterek, “Sinpaş olarak 2017’de 1.8 milyar TL ciroya ulaştık. Bunun 1.3 milyarlık kısmı gayrimenkul yatırımlarımızdan. 2018'de ise 1,6 milyon TL'yi hedefliyoruz. Şu anda aktif olarak yürüttüğümüz projelerimizin büyüklüğü 12 bin konuttan fazla. Ay ve ay ne yapacağımız belli. 8 projeyi içine alan bir kampanya ile yolumuza devam ediyoruz. İlgi çok iyi. Güzel bir sinerji yakaladık. 10 bine yakın başvuru aldık ve telefonlarımız neredeyse hiç susmuyor” ifadelerini kullandı.

STOK FAZLASI YOK TECRÜBESİZLİK VAR

İnşaat sektörü için yaratılmaya çalışılan olumsuz havaya katılmadığını dile getiren Gacemer sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye’deki kentleşme oranı 2023’te yüzde 78’e çıkıyor. Stok fazlası diyorlar ama şu an bu ihtiyacı karşılayacak bir konut piyasada yok. Her yıl İstanbul 150 bin göç alıyor. Evlenmeler, boşanmalar ve nüfus artışı da hesaba katılırsa oluşan hacmin büyüklüğü ortada. Bağdat Caddesi gibi bazı bölgelerde yanlış fiyatlandırma ve talebin üzerine çıkıldığı doğru. Ama Ümraniye, Sancaktepe gibi bölgelerde boş site bulmak da zor. O yüzden Ahmet Bey’in (Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik) her zaman söylediği gibi ‘bu iş gerçekten uzmanlık ve tecrübe işi’.”

1 SAATTE 1, 5 MİLYON TL'LİK DAİRE SATTIK

Sinpaş olarak projelerini çok güvendiklerini ve kimlikli işler ortaya çıkardıklarını ifade eden Gacemer, “Her yaptığımız proje mimarisi ve yaşam kurgusu bir diğerinden farklı. Birbiri ile alakası olmayan farklı kitledeki insanları yakalayabiliyoruz. Örneğin Queen Bomonti’de başka Aydos Country’de başka kitlelere sesleniyoruz. Projelerimizi teslim ettiğimizde ve 6 ay sonra memnuniyet anketleri yapıyoruz. Biz, bize gelen insanlara mutlaka bir ev beğendirebileceğimizi ve uygun ödeme koşulları sunabileceğimizi biliyoruz. Queen Bomonti’ye gidenler hep ‘burada yaşamalıyım’ hissi oluştuğunu söylüyor. Borsacı bir arkadaşımız aklında hiç yokken buradan 1 saat içinde 1,5 milyon liralık daire aldı” dedi.

SİNPAŞ’IN VİZYONU OBRADOVİÇ’TE VAR

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, Avrupa basketbolunun zirvesi Euroleague’e sponsor olmaları ve reklam yüzü olarak, Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı Baş Antrenörü Zeljko Obradoviç’i seçmelerine de ayrı bir parantez açtı. Gacemer, Euroleague’in heyecanı ve hızı ile Obradoviç’in liderlik anlayışı ve taraftarlara yaşattığı hazzın Sinpaş ve projeleri ile birebiri örtüştüğünü ifade etti.

KADIN BAKIŞ AÇISI FARK YARATIR

İnşaat sektörünün daha fazla kadın bakış açısına ihtiyacı olduğunu dile getiren Gacemer, “Kadınların detaycı bakış açısı ve bazı ufak dokunuşları diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat alanında da büyük farklar ortaya koyabiliyor. Kadınların taleplerini çok dikkate alıyoruz. Sonuç olarak Sinpaş’taki bir ev, metrekare olarak daha büyük olan diğer evlerden çok daha kullanışlı oluyor” dedi.