Güncel
23 Kas 2020 08:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2020 09:09

Çürük binayı kiralamışlar! Ev sahibi, emlakçı ve müteahhidi dava ediyor

İzmir depreminde yıkılan evin daha önceden çürük olduğunu bildikleri halde kiralayan ev sahibi, emlakçı ve müteahhit için dava açılıyor. Yıkılan binada 2.5 yaşındaki oğlunu ve annesini kaybeden Yağmur Gürman, harekete geçti.

Çürük binayı kiralamışlar! Ev sahibi, emlakçı ve müteahhidi dava ediyor

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'nın depreme dayanıksız raporu olmasına rağmen durumu bildirmeden evini kiralayan ev sahibine, aracılık eden emlakçıya ve binayı yapan müteahhide karşı dava açılıyor. 

Damla Gürman, Emhah Apartmanı'ndaki daireyi kiralarken kendisine binanın çürük olduğuna dair bilgi verilmediği için ev sahibini, emlakçıyı ve müteahhidi dava ediyor. Depremde yıkılan Emrah Apartmanı'nda 2.5 yaşındaki oğlunu ve annesini kaybeden Damla Gürman örnek olacak bir dava için harekete geçti. 

27 yaşındaki Damla Gürman, binanın çürük olduğunu herkesin bildiğini ama kendisine bilgi verilmediğini belirterek "“Kiralarken herkes evi övüyordu ama öyle olmadı. Herkes binanın çürük olduğunu biliyormuş. Evi bana kiralayan emlakçıyı, ev sahibini ve apartmanın müteahhidini mahkemeye vereceğim. Bu olay herkese örnek olsun. Kimse bir daha böyle bir acı yaşamasın.” dedi. 

Damla Gürman, birbuçuk yıl önce annesi ve oğluyla Emrah Apartmanı’nın birinci katına taşındığını ancak kendisine binanın çürük olduğuna dair bilgi verilmediğini ifade etti. “Hayatım 10 saniye içinde yok oldu” diyen Gürman, geriye annesinin telefonu, kendi telefonu ve cüzdanının kaldığını söyledi.

Evini bir emlakçı vasıtasıyla kiraladığını, bu süreçte kendisine apartmanın depreme dayanıksızlığı konusunda bilgi vermediğini belirten Gürman hukuki süreç başlatacağına dair kararını şu ifadelerle anlattı:

“Kiralarken herkes evi övüyordu ama öyle olmadı. Herkes binanın çürük olduğunu biliyormuş. Ben evi bana kiralayan emlakçıyı, ev sahibini ve apartmanın müteahhidini mahkemeye vermeye karar verdim. Bu olay herkese örnek olsun. Kimse bir daha böyle bir acı yaşamasın.”