Konut Haberleri
10 Ara 2012 16:07 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:14

Çürük binasını yıkana devletten 23 bin lira destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm projesi çerçevesinde riskli evini yıktıran 100 bin kişiye, 400 milyon liralık 'faiz' desteği vermeye hazırlanıyor.

Çürük binasını yıkana devletten 23 bin lira destek!

Yaklaşık 7 milyon binanın elden geçirileceği Kentsel Dönüşüm projesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli evini yıktıran 100 bin kişiye, 400 milyon liralık 'faiz' desteği vermeye hazırlanıyor.

Bu kapsamda ‘çürük’ raporu verilen binasını yıkan vatandaşa yenisinin yapılması için verilecek destek kişi başı 23 bin lirayı bulacak. Ayrıca 8 bin lira tutarındaki damga vergisi, belediye ve tapu harçları ile Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ve Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) de almayacak.

Riskli evini yıktıran vatandaşa konut kredisinin faizinde de yüzde 0,15 gibi bir ayrıcalık tanınarak 0,70 faizle kredi kullandırılacak. Bu faizin de aylık yüzde 0.33'ünü devlet ödeyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, güçlendirme kredisi, konut yapım kredisi ve işyeri yapım kredisinin yanı sıra ev sahiplerine 1 yıllık kira yardımı; kiracılara ise 'taşınma' yardımı yapıyor.