İmar-Yapı
19 Mayıs 2014 09:15 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:03

Cumhuriyet Kulesi yıkılıyor

Ankara Keçiören'de inşasına başlanan ancak İmara aykırılık’ ve ‘mania hattı’ sebebiyle bir türlü tamamlanamayan Cumhuriyet Kulesi'nin yıkımına 1 hafta içinde başlanacağı bildirildi..

Cumhuriyet Kulesi yıkılıyor
Danıştay’ın imara aykırılık’ ve ‘mania hattı’ gerekçeleriyle aldığı kararla yıkımı kesinleşen Keçiören’deki Cumhuriyet Kulesi’nin mania sorunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın hazırladığı yeni Mania Planı’yla ortadan kaldırılmıştı. Ancak Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Kule imara aykırı, kaçak yapı. Danıştay’ın kararı geçerliliğini koruyor” dedi. Cumhuriyet Kulesi’nin yıkım işin alan firma yetkilileri ise 1 hafta içinde yıkıma başlayacaklarını söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nden Ender Baykuş'un haberine göre, Ankara’nın en büyük kentsel sorunları arasında yer alan ve yapımı yılan hikayesine dönen Cumhuriyet Kulesi’nin akıbeti belli oldu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak Ankara Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, Cumhuriyet Kuşlesi’yle ilgili şunları söyledi:
“Mania probleminin ortadan kalkması güzel bir gelişme. Ancak bize net bir bilgi gelmiş değil. Tekrar bir değerlendirme yapacağız. Mania problemi ortadan kalkmış olmasına rağmen, kulenin imara aykırı olduğu gerekçesiyle kaçak yapı olduğu gerçeği var. Bu durumda Danıştay tarafından verilen mahkeme kararı hala geçerliliğini koruyor. Eğer bize bir yazı ulaşırsa Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le değerlendirme yaparız.”

Danıştay kararının ardından ihaleyi alarak Cumhuriyet Kulesi’nin yıkım işin alan firma sorumlusu Serkan Kaya, yaklaşık 6 ay sürecek olan yıkım işlemine 1 haftaiçinde  başlanacağını, gerekli önlemler alındıktan sonra 10 kişilik bir ekiple çalışmanın hız kazanacağınıbelirterek, “Kule vinçle binanın üzerine çıkacak ve üstten kırarak yıkım işlemini gerçekleştireceğiz” dedi.