Konut Haberleri
10 Mayıs 2016 08:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

Cumhurbaşkanı'ndan yeni havalimanı ziyareti

Beraberindeki 4 bakanla yeni havalimanında incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'den bilgi aldı...

Cumhurbaşkanı'ndan yeni havalimanı ziyareti
İstanbul'un yeni havalimanını dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ziyaret etti. Beraberindeki heyetle havalimanını teftiş eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopterle inşaat alanını inceledi. Arabayla dev şantiyeyi gezen Erdoğan, yetkililerden 1.5 saat brifing aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havalimanı teftişi için seçtiği tarih de dikkat çekti. Çünkü, mayıs ayı hem 3'üncü havalimanı ve 3'üncü köprü gibi büyük projelerin engellenmeye çalışıldığı Gezi olaylarının yıldönümü hem de dev ihalenin üçüncü yılı. Havalimanı ihalesi 2 Mayıs 2013'te yapılmıştı. İhaleyi, 22 milyar 152 euroluk teklifle Limak-Kolin-Cengiz- Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu kazanmıştı. Erdoğan'ın bu tarihi seçmesi bir mesaj olarak algılandı.

Erdoğan'ın incelemelerde bulunduğu proje hız kesmeden devam ediyor. 1 Mayıs 2015'te yer teslimi yapılan havalimanının yüzde 20'si tamamlandı. Ana terminal binasının bir bölümü bitti. Bittiğinde 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak projenin ilk etabının Şubat 2018'de açılması bekleniyor.

Brifingde , Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, ilk etabın Şubat 2018'de hizmete gireceğini, çalışmaların takvime bağlı yürüdüğünü belirtti. Özdemir, inşaatta halen bin 500'ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 15 bin kişinin çalıştığına dikkat çekti. Erdoğan ise yetkililere, havalimanının yapımında kullanılan malzemelerin yerli firmalardan teminine özen göstermekte fayda bulunduğunu hatırlattı. Erdoğan'ın ziyareti yaklaşık 3 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında kuzey doğu iskelesinden örnek bir kesiti de inceledi. Erdoğan'a 36 bin iş makinesinin çalıştığı, günde 1 milyon litre yakıt tüketildiği, 15 bin kişiye yaşam alanı yapıldığı anlatıldı. Brifing alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da projenin ilk etabının Şubat 2018'e kadar yetiştirilmesi yönünde talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan, havalimanında işçilerle de sohbet etti.
Cumhurbaşkanı bir süre helikopterle havada dolaşarak havalimanı inşaatını kuşbakışı inceledi. Yaklaşık 1.5 saat süren brifingin ardından Erdoğan, makam aracıyla havalimanı şantiyesini gezdi.
Havalimanı işçileri Erdoğan'ı büyük coşkuyla karşıladı; kendisiyle fotoğraf çektirmek için yarıştı.

Cumhurbaşkanı'na Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ eşlik etti.
Sabah