Konut Haberleri
09 Haz 2017 08:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

Cumhurbaşkanı'ndan Boğaz'la ilgili net talimat!

İstanbul Boğaz'ında art arda gerçekleşen yıkımların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da talimat geldi. Erdoğan, ''Görüntüyü bozan yapıları derhal yıkın'' şeklinde talimat verdi.

Cumhurbaşkanı'ndan Boğaz'la ilgili net talimat!
Geçtiğimiz günlerde Boğaz'da gerçekkleşen 4 yapının yıkılmasının adından Cumhrbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Boğaz'ın siluetini bozan yapılarla ilgili tarihi talimat verdi. Erdoğan, ''Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin, acımayın. Görüntüyü bozan yapıları derhal yıkın'' diye konuştu.

Yıllardır tartışılan ama bir türlü önlem alınamayan Boğaz'daki imara aykırı yapılan yapılar ile ilgili talimat verdi. Erdoğan, "Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin, acımayın. Görüntüyü bozan yapıları yıkın'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen  Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda gündeme gelen imar ile ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, imar uygulamaları ile ilgili ellerinden geleni yaptıklarını, İstanbul ve Boğaz'ın görüntüsünü bozan, imara aykırı yapıları yıktıklarını söyledi. Özhaseki, Reina ve Galatasaray Adası'nın bir bölümünün yıkılmasını örnek olarak gösterdi.

İmar konularına yaklaşımının ne olduğunu herkesin bildiğini söyleyen Erdoğan, "Benim bu konuyla ilgili başından beri görüşüm çok net" dedi. Özhaseki'nin bir süre önce imar uygulamaları ile ilgili yaptığı açıklamaları da hatırlatan Erdoğan'ın "İmar uygulamalarından şikâyet ediyorsunuz ama sizin hiç mi sorumluluğunuz yok. Bakanlık olarak gerekeni yapmalısınız" şeklinde konuştu.

Özhaseki, İstanbul'un, Boğaz'ın görüntüsünü bozan; imarı aykırı yapılmış bazı yerleri yıkmaya hazırladıklarını söyledi. Erdoğan ise karşılık olarak "Biliyorum, çok yakından da bu işi bizzat takip ediyorum. Bu tip yapılara kesinlikle izin vermeyin. Acımayın. Silueti bozan, imara aykırı yapıları yıkın" dedi.