Politika
01 Oca 2021 21:40 Son Güncelleme: 01 Oca 2021 21:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ile ortak aşı üretimi için ilk adımı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ile Türkiye'de ortak aşı üretim tesisi kurulması için ilk adımın atıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ile ortak aşı üretimi için ilk adımı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Türkiye'nin hedefinin Çin'den 50 milyon Almanya'dan da aynı miktarda aşı gelmesinin söz konusu olduğunu söyleyen Erdoğan, "Almanya ile yaptığımız görüşmelerde bir ortak üretim meselesi de söz konusu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ile ortak aşı üretim tesisi kurulmasına yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu konuda TÜBİTAK çalışmasını sürdürüyor. Olumlu gelişmeler var. Aynı şekilde Rusya ile yaptığımız bir çalışma var. Türkiye'nin kendi çalışmaları var. BionTech ile TÜBİTAK başkanımız Uğur Bey ile görüşüyor. Takvim belli olacak, adımlar atılacak. Diğer konuda ise Sağlık Bakanımız açıklamalar yapıyor. 14 gün 14 gün şeklinde filan daha çok bu süreç devam ediyor. Bu süreç bazen yerine göre de değişiklik arz edebiliyor. 7 gün de olabiliyor ama doktorlarımızın tavsiyesi 14 gündür. Başka ilaçlar da tavsiye ediliyor. Bu ilaçlarla süreçler daha da hızlanacaktır."